BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar risk iştahının sürmesiyle G – 10 paraları karşısında geriledi----

Dolar risk iştahının sürmesiyle G – 10 paraları karşısında geriledi

Dolar risk iştahının sürmesiyle G – 10 paraları karşısında geriledi
18 Ekim 2019 - 13:11 www.finansgundem.com

Dolar, Çin'den gelen zayıf büyüme verilerine karşın risk iştahının sürmesiyle önemli piyasa paraları karşısında geriledi

Dolar, Çin'den gelen zayıf büyüme verisinin risk iştahını azaltamamasıyla birlikte altı haftanın en sert haftalık düşüşüne hazırlanıyor.

Doların on önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi art arda dördüncü günlük ve üçüncü haftalık kaybına yöneldi.

Fed faiz indirimi beklentileri, Brexit anlaşması ve ABD – Çin ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesi güvenli varlık talebi üzerinde baskı oluşturuyor.

Yen yatırımcıların dikkatinin Fed politika yapıcılarının Cuma günkü konuşmalarına dönmesiyle dolar karşısındaki kazancını sildi. İngiltere'de ise Cumartesi günü Brexit anlaşması için kritik önemdeki parlamento oylaması yapılacak.

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Dave Ramsden'in yumuşak Brexit'in faiz artırımlarını gündeme getireceğini belirtmesi sonrasında dolar karşısında Asya işlemlerindeki kaybını sildi.

Dolar/yen paritesi bu hafta yüzde 0.4 yükseldi. Yende kısa vade için yukarı yönlü beklenti yılın en düşük seviyesine yakın.

Cuma günü 1.1126 ile fazla değişmeyen Euro/Dolar paritesi 10 haftanın en güçlü yükselişini kaydetmeye hazırlanıyor.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida Cuma günü konuşacak.

Sterlin/dolar paritesi kanun yapıcıların İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Brexit anlaşmasını onaylayacağına ilişkin kuşkulara bağlı olarak Perşembe günü gördüğü beş ayın zirvesinden çekildi. Sterlin/dolar yüzde 0.4 düşmesi sonrasında 1.2900 civarında yatay seyretti. Parite, bu hafta yüzde 1.8 artıda bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)