BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar neden yükseldi?----

Dolar neden yükseldi?

Dolar neden yükseldi?
06 Ocak 2016 - 15:16 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dolardaki artışın nedenini açıkladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, doların değerlenip 3 lirayı aşmasını Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerginliğe bağladı.
 
Çanakkale TOBB Sosyal Bilimler Lisesi Temel Atma Töreni'ne katılan Hisarcıklıoğlu, törenin ardından gazetecilerin kur ile ilgili sorularını cevapladı. Doların 3 lirayı aştığına işaret edilince Hisarcıklıoğlu, artışı Suudi Arabistan ile İran arasındaki gerginliğe ve Çin'deki büyüme kaygısına bağladı.
 
Hisarcıkoğlu şunları kaydetti:
 
"Suudi Arabistan-İran arasında yaşanan gerginliğin etkileri, Çin'nde yeniden alevlenen büyüme kaygıları global piyasaları ve bizi de etkiliyor. FED’in faiz artırım sürecine başlamasıyla birlikte artık yeni bir dönem ve yeni bir küresel finansal yapı ortaya çıkacak. Hem döviz kurları hem de faiz oranları yukarı yönlü dalgalanacak.
 
Borçlanmak daha maliyetli ve daha zor hale gelecek. Dolayısıyla bu yeni ortama adapte olmalı ve buna uygun yeni politikalar tasarlamalıyız. Özellikle yatırım finansmanında daha fazla özkaynak daha az yabancı kaynak kullanımı önem kazanacak. Döviz geliri olmadan döviz borçlanma konusuna daha ihtiyatlı bakmak gerekecek. Nakit akışı konusuna odaklanmak ve likiditeyi muhafaza etmek daha kritik hale gelecek. Esasında tüm bu konularda şirketlerimiz geçmişten gelen tecrübeye sahip. 2016’da enseyi karatmadan temkinli bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)