BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar haftanın son işlem gününe nasıl başladı?----

Dolar haftanın son işlem gününe nasıl başladı?

Dolar haftanın son işlem gününe nasıl başladı?
16 Ekim 2020 - 08:09 www.finansgundem.com

Dolar/TL haftanın son işlem gününe başlarken 7,93 seviyesinden işlem görüyor

Dolar/TL haftanın son gününe 7,93 seviyesinden başladı. Euro/TL 9,28 seviyesinden işlem görüyor.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 66 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 9 bin 80’e yükseldiğini açıkladı.

Japon kredi derecelendirme kuruluşu R&I, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB- olarak teyit etti ancak görünümünü 'Durağan'dan 'Negatif'e indirdi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Konseyi öncesi basına yaptığı açıklamada, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılacak olan görüşmelerde Türkiye ve Karabağ’ın da konuşulacağını ifade etti.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin, Trump yönetiminin, Demokrat Parti'nin korona virüs test stratejisiyle ilgili taleplerinden kaynaklanan anlaşmazlıkların, korona yardım paketi yasası üzerinde uzlaşmaya varmayı engellemesine izin vermeyeceğini söyledi. 

ABD'de Senato'daki Cumhuriyetçi çoğunluğun lideri Mitch McConnell, korona virüs salgınının neden olduğu ekonomik kriz ile mücadele için ortaya konan yeni yardım paketinin büyüklüğünün artırılması olasılığını reddetti. 

Avrupa Birliği liderleri, Brexit (İngiltere'nin AB'den çıkışı) sonrası ticari ilişkileri düzenleyecek bir anlaşma üzerinde uzlaşmak için İngiltere ile görüşmelerin sürmesini istedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Banka'nın korona virüs salgınının ekonomik etkileri ile başa çıkmak için elindeki tüm araçları kullanmaya hazır olduğunu tekrarladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği'ne 750 milyar euro büyüklüğündeki toparlanma paketini gecikmeden onaylama çağrısı yaptı.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, tüm ülkelere korona virüs krizi karşısında ekonomileri desteklemek için male tedbirleri kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

ABD borsaları kötü gelen verilerin etkisiyle düştü

İtalya’da korona virüs salgınında son 24 saatte 8 bin 804 yeni vaka tespit edilmesi ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

İngiltere’de korona virüs salgınında son 24 saatte 18 bin 980 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısını 673 bin 622’ye yükseldi.

Fransa’da korona virüs salgınında son 24 saatte 30 bin 621 yeni vakanın tespit edilmesi ile salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

İspanya’da korona virüs salgınında son 24 saatte 6 bin 603 yeni vakanın tespit edilmesi işle toplam vaka sayısı 921 bin 374’e ulaştı.

Çin'de 24, Güney Kore'de 69 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Almanya'da son 24 saatte 7 bin 334 korona virüs vakası tespit edildi.

ABD'de son 24 saatte 70 bin 334 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye’ye çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı

TCMB kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıklayacak (10.00).

TCMB konut fiyat endeksi verileri, finansal hesaplar raporunu yayımlayacak (14.30).

TCMB beklenti anketi sonuçları açıklanacak (14.30).

ABD'de perakende satışlar (15.30), sanayi üretimi (16.15), Michigan tüketici güven endeksi, işletme stokları (17.00), Baker Hughes sondaj kule sayısı (20.00), sermaye hareketleri (23.00) verileri takip edilecek. 

New York Fed Başkanı John Williams, konuşma yapacak (16.45).

BİST 100 endeksi küresel satış dalgasından kaçamadı

Asya borsaları karışık seyirde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)