BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar güne ‘zirvede’ başladı----

Dolar güne ‘zirvede’ başladı

Dolar güne ‘zirvede’ başladı
15 Ekim 2021 - 09:04 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 9,2060 liradan, euro 10,6970 liradan güne başladı. "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve bütçe rakamları izlenecek

Serbest piyasada 9,2040 liradan alınan dolar, 9,2060 liradan satıldı. 10,6950 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,6970 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün tarihi zirvesini 9,2039'a taşımasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 9,1960 seviyelerinde bulunuyor.

Dolar/TL 9,2032 seviyesinin üzerine çıkarak 9,2160 ile yeni zirve seviyesini gördü. Euro/TL de 10,70 seviyesinin üzerini gördü.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 9,1710 lira, euronun satış fiyatı ise 10,6320 lira olmuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) "Piyasa Katılımcıları Anketi"  ve bütçe rakamları, yurt içi veri gündeminin öne çıkan maddeleri olacak.

Yurt dışında ABD'den gelen veriler ve Goldman Sachs bilançosu takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Vergi Usul Kanunu değişiklik teklifi TBMM’de kabul edildi.

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nın belirlediği temiz enerji hedeflerini karşılamak için Dünya Bankası, Fransa ve Almanya'nın mali destek verdiği bir plan çerçevesinde 3 milyar 100 milyon Euro kredi alacağı kaydedildi.

ABD Başkanı Joe Biden, federal hükümetin borçlanma tavanının geçici olarak 28,9 trilyon dolara yükseltilmesini öngören yasayı onayladı.

ABD Federal Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Moderna’nın geliştirdiği Covid-19 aşısının üçüncü dozuna acil kullanım izni verilmesini önerdi.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) ülke yönetimlerine fiyat dinamiklerini ve enflasyon üstündeki geçici baskı unsurlarını yakından izleme ve enflasyon riskleriyle baş edebilmek için uygun adımları atma çağrısı yaptı.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed'in ekonomiye sağladığı desteği azaltmak için izlenecek patikayı netleştirdiğini, ancak faiz artırımının ne zaman uygun olacağını belirlemenin daha fazla zaman alacağını söyledi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Narker, Fed'in varlık alımlarının aylık 120 milyar dolar olan cari hızının yavaşlatılmaya başlanması zamanının yakında geleceğini söyledi. Ancak Harker, Fed'in faiz oranlarını artırmasının en azından bir yıl daha muhtemel olmadığını da savundu.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, hükümetin Japon Yeni’nin değerinde son dönemde yaşanan düşüşlerin etkilerini yakından takip etmeye devam edeceğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile ilgili basın açıklaması yapacak (11.00).

TCMB, "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçlarını açıklayacak. Bir önceki ankette yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 16,74, 12 ay sonrası beklentisi yüzde 12,94 olarak belirlenmişti (10.00).

Günün ilk verileri TÜİK tarafından gelecek ücretli çalışan ve TCMB tarafından açıklanacak kısa vadeli dış borç istatistikleri olacak (10.00).

Yurt içinde en önemli veri Hazine ve Maliye Bakanlığından gelecek.

Bakanlık Eylül ayına ilişkin Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi verilerini yayımlayacak (11.00). Merkezi Yönetim Bütçesi Ağustos ayında 40,8 milyar TL fazla vermişti.

Öğleden sonra TCMB tarafından yılın 2.çeyrek dönemine ilişkin Finansal Hesaplar Raporu açıklanacak (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Euro Bölgesi dış ticaret verilerini yayımlayacak (12.00).

ABD'de haftanın son günü piyasaları önemli veriler bekliyor. New York Fed İmalat Endeksi, perakende satışlar, ithal fiyatlar (15.30), Michigan Tüketici Güven Endeksi, işletme stokları (17.00), Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) analistler tarafından yakından takip edilecekler.

Ayrıca Goldman Sachs bilançosu takip edilecek.

Takvimde New York Fed Başkanı John Williams'ın konuşması bulunuyor (19.20).

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)