BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar güne yükselişle başladı----

Dolar güne yükselişle başladı

Dolar güne yükselişle başladı
30 Mart 2022 - 11:39 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 14,64 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerden çıkan olumlu sonuçla düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 1,58 altında 14,5828'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 17.18 itibarıyla 14,64 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 16,33'den, satılıyor

Dolar endeksi, dün müzakere sonuçlarıyla yüzde 1 gerilemesinin ardından düşüş eğilimini bugüne de taşıdı ve şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 98 seviyesinde bulunuyor. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,4 değer kazancıyla 1,1130'dan alıcı buluyor.

Analistler, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin olumlu sonuçlanmasının risk algısını kısmen de olsa düşürdüğünü ve doları diğer para birimleri karşısında baskıladığını söyledi.

Bugün ABD'de büyüme ve ADP istihdam raporu ile Almanya'da enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağında olduğunu bildiren analistler, Avrupa Merkez Bankası Christine Lagarde'ın konuşmasının da varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini ifade etti.

Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 98 seviyesinin önemli destek olduğunu belirterek, 98,5'in direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Küresel bazda piyasalar dün yurtiçinde gerçekleşen Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen heyetler arasındaki görüşmeyi takip etti. Görüşme sonrasında ılımlı açıklamalar gerçekleşti ve bu ılımlı açıklamalar küresel bazda umutları artırdı. Artan umutlar ile birlikte gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskılar azaldı ve azalan baskılar ile birlikte USDTRY paritesinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Yeni günde ise piyasalar yurtiçinden gelen Ekonomik Güven Endeksi verisini takip etti. Gelen veriye göre Türkiye’de Mart ayında ekonomik güven endeksi 95.70 olarak gerçekleşti. Veri bir önceki ay 98.20 seviyesindeydi. Yeni günde gözler ABD kanadında açıklanacak olan önemli ekonomik verilerde olacak. İlk olarak 15:30’da ADP özel sektör istihdam verisini açıklanacak. Ardından 15:30’da açıklanacak olan GSYİH verisi küresel bazda hareketliliği artıracaktır. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 14.70 – 14.85 – 15.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.50 – 14.30 – 14.10 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Gedik Yatırım bülteninde, 'Dün Rusya ile Ukrayna heyetlerinin İstanbul’daki barış müzakereleri takip edildi. Heyetlerden gelen yapıcı açıklamalar sonrası dolar endeksinde düşüşler ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kazandığı görüldü. Diğer taraftan ABD’de tüketici güveni mart ayında 107.2 seviyesine yükselirken, JOLTS açık iş sayısı şubat ayında 11,266 bin olarak açıklandı. Yurt içinde ise TCMB Başkanı Kavcıoğlu, barış ortamının tesis edilmesi ve baz etkilerinin ortadan kalkması ile dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngördüklerini bildirdi. Bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, ABD’de ise büyüme ve ADP özel sektör istihdam değişikliği izlenecek. Dün düşüş eğiliminin hakim olduğu Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 14,61’li seviyelerde bulunuyor.' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Rusya-Ukrayna geriliminin bir nebze olsa da rahatlaması ABD dolarının tüm para birimleri karşısında değer kaybetmesine sebep oldu. Bu aşamada 14.50-14.25 destek, 14.65-14.85 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Kurda 14.50 kıs vadeli referans seviye olarak kabul edilebilir.' denildi.

Gram altında yön yukarı

 

BOTAŞ istasyonlarında ilk yatırım maliyetini yarı yarıya azalttı

 

Ekonomik güven endeksi azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)