BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar güne yatay başladı, Fed'i bekliyor----

Dolar güne yatay başladı, Fed'i bekliyor

Dolar güne yatay başladı, Fed'i bekliyor
23 Eylül 2020 - 08:15 www.finansgundem.com

Dolar/TL 7,66 seviyesinden güne başladı, Powell ve bölgesel Fed başkanlarının konuşmaları izlenecek

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell ve Fed bölgesel başkanlarının konuşmalarının takip edileceği yeni güne Dolar/TL 7,66 seviyesinden başladı. 

Euro/Dolar paritesinde yaşanan harekete bağlı olarak Euro/TL 9,00 seviyesinden aşağı geldi ve güne 8,95 seviyesinden başladı.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 65 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 7 bin 639’e yükseldiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye açısından istikşafi görüşmelere başlamak açısından hiçbir sorun yoktur. Çerçeveyi arkadaşlarımız çalışacaklardır. Çalıştıktan sonra da uygun takvim ilan edilecektir” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Yunanistan arasında 2016 yılında askıya alınan görüşmelerin "yakında" başlayacağını bildirdi. 

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’in temas halinde olduğu güvenlik ekibinden birinin korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine kendisini karantinaya aldı. Söz konusu gelişme üzerine Perşembe ve Cuma günleri yapılacak olan AB liderler zirvesi de bir hafta ertelendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Türkiye’ye saygı duyuyoruz ve diyalog kurmaya hazırız" dedi.

Macron: Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve diyaloğa hazırız

Fed Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, korona virüs krizi karşısında ekonomiyi desteklemek için ortaya konan acil kredi programlarının büyük ölçüde arzu edilen şekilde çalıştıklarını ve toparlanmanın sürdürülmesi için daha fazla kamı harcamasına ihtiyaç olacağını söylediler.

Fed Başkanı Jerome Powell, Kovid-19'un yol açtığı ekonomik krizden toparlanmanın daha fazla mali destek ile daha hızlı olacağını söyledi. 

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çin'in Faz 1 Ticaret Anlaşması'nda öngörülen tarımsal ürün alımlarını gerçekleştirme yolunda olduğunu söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD'de harcamaların istihdam piyasasında daha hızlı bir toparlanma yaşamakta olduğunu söyledi.

ABD Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Larry Kudlow, V-şeklinde yaşanmasını beklediği ekonomik toparlanmanın gerçekleşmesinin Kongre'nin henüz üzerinde anlaşamadığı yeni bir ekonomik teşvik programına bağlı olmadığını savundu. 

Kanada hükümeti, ABD merkezli ilaç üreticisi Moderna'dan 20 milyon doz Kovid-19 aşısı alımı için anlaşmaya vardığını doğruladı. 

Yeni Zelanda Merkez Bankası(RBNZ), üst üste dördüncü toplantısında da faiz oranında bir değişiklik yapmadı.

Pence'in uçağı zorunlu dönüş yaptı

Çin'de 10, Güney Kore'de 61 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Arjantin ekonomisi 2.çeyrekte %19,1 daraldı.

İspanya’da yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 10 bin 799 vaka tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 682 bin 267’ye ulaştı. 

İngiltere’de yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında son 24 saatte 4 bin 926 vaka tespit edilirken, son 4 ayın en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı.

Koca, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarını ziyaret etti

TÜİK yılın ilk yarısına ilişkin elektrik ve doğal gaz fiyatlarını açıklayacak (10.00).

Global piyasalarda öncü PMI verileri izlenecek.

ABD'de MBA mortgage endeksleri (14.00), FHFA konut fiyat endeksi (16.00), öncü imalat ve hizmet sektörü PMI (16.45), DOE petrol stokları (17.30) verileri izlenecek. 

Tayland, Çekya ve Paraguay merkez bankaları faiz kararlarını açıklayacaklar (10.05, 15.30 ve 23.00).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, konuşma yapacak (16.00).

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi'nin Koronavirüs Krizi Seçilmiş Alt Komitesi'nde Banka'nın korona virüs salgınına verdiği yanıtlar konusunda sunum yapacak ve soruları yanıtlayacak (17.00). 

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, mevcut ekonomik koşullar ve para politikası hakkında konuşacak, soruları yanıtlayacak (18.00).

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Boston Economic Club sanal etkinliğinde konuşacak (19.00).

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Hale County Ticaret Odası sanal etkinliğinde konuşacak (20.00).

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulunda konuşma yapacak (20.00).

Asya borsalarında dalgalı seyir

ABD borsaları günü artıda tamamladı

Avrupa borsaları Fransa hariç yükselişle kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)