BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar güne sakin başladı----

Dolar güne sakin başladı

Dolar güne sakin başladı
21 Ekim 2020 - 08:18 www.finansgundem.com

Yurt içinde piyasaları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu'nun yarın yapacağı toplantıya kilitlenirken, Dolar/TL dün olduğu gibi bugüne de sakin bir seyirde başladı.

Yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı için anketlerde analistler haftalık gösterge repo faizinin yüzde 10,25'ten yüzde 12,00'ye yükseltileceği yönünde görüş belirtiyor. Ekonomistlerin tamamı faiz artırımı kararı alınacağı görüşünü savunuyor. 

Önemli bir verinin olmadığı yeni gün Dolar/TL düne göre çok hafif aşağıda başladı. Şu dakikalarda işlemler yüzde 0,04 düşüşle 7,8620 seviyesinden gerçekleşiyor.

Euro/TL ise yüzde 0,18 artışla 9,3150 seviyesinden işlem görüyor.

TCMB Faiz kararını yarın saat 14.00'te açıklayacak. Bugün ise yurt içinde TÜİK tarımsal girdi fiyatları ve hanehalkı yurt içi turizm verilerini açıklayacak (10.00).

Bugün ayrıca Turkcell'in Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilecek.

Yurt Dışı Veriler

Yurt dışında ABD'de devam eden yeni korona virüs paketiyle ilgili gelişmeler izlenmeye devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin sözcüsü Drew Hammill, Pelosi ile Hazine Bakanı 
Steven Mnuchin arasında gerçekleşen 45 dakikalık görüşmede yeni korona virüs yardım paketi üzerinde bir anlaşmaya yaklaşıldığını söyledi. Görüşmelere bugün devam edilecek. Beyaz Saray Personel Şefi(Genel Sekreter) Mark Meadows, korona virüs salgınının yol açtığı kriz karşısında ekonomiye yardım için yeni bir paket ortaya konmasının önündeki en büyük engelin Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi olduğunu savundu. 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkanı Christine Lagarde ve Baş Ekonomist Philip Lane, ECB'nin stratejik değerlendirmesi hakkında sivil toplum kuruluşlarıyla sanal bir tartışmada bir araya gelecek
(10.30).

Euro Bölgesi yetkililerinden Avrupa Merkez Bankası(ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Girişimciler Konfederasyonu web seminerinde konuşacak (13.00). Guindos akşam saatlerinde de Almanya Bernacer Ödül törenine katılacak (19.00).

ABD'de bugün önemli bir veri bulunmuyor. Piyasalar MBA mortgage rakamları (14.00), DOE petrol stokları (17.30) verilerini izleyecek.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Para, Makro ve Finans Derneği tarafından düzenlenen yıllık Para ve Finans Politikası Konferansı'nda para politikası hakkında bir konuşma yapacak (17.00).

ABD'de ayrıca Fed tarafından yılda 8 kere açıklanan ve son ekonomik durum hakkında özet sunan 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu açıklanacak (21.00).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Piyasalar ve Bankacılıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, "İngiltere Para Politikası: Sorunlar ve Görünüm" başlıklı bir konuşma yapacak (15.10). Yine Bankanın Finansal Politika Komitesi (FPC) Üyesi Elisabeth Stheeman'in bir konuşması olacak (16.00).

İngiltere'de tüketici ve üretici fiyatları da takip edilecek. Piyasalarda beklenti enflasyonun aylık ve yıllık yüzde 0,5 artacağı yönünde oluştu. Çekirdek enflasyonda ise artışın yüzde 1,3'e kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)