BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar güne nasıl başladı?----

Dolar güne nasıl başladı?

Dolar güne nasıl başladı?
03 Haziran 2020 - 08:21 www.finansgundem.com

Dolar güne 6,70 TL seviyesinden başladı, Türkiye'de enflasyon izlenecek

Türkiye'de enflasyon verilerinin takip edileceği yeni güne Dolar 6,70 lira seviyesinden başlarken, Euro 7,51 liradan açıldı.

Anketlerde Mayıs ayı için ortalama medyan enflasyon beklentisi aylık yüzde 0,90, yıllık yüzde 10,90 şeklinde oluştu. TÜİK verileri saat 10.00'da açıklayacak.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 22 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 585 olduğunu açıkladı.

Çin'de sadece 1, Güney Kore'de ise 49 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Çin'de hizmet sektörü korona virüs salgınının kontrol altına almaya yönelik tedbirlerin gevşetilmesi ile birlikte Mayıs'ta Ocak ayından bu yana ilk kez büyümeye döndü. 

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Rusya’nın henüz G7 grubuna yeniden dahil olmak için gerekenleri yapmadığını, bu nedenle G7’nin G8 olması için şartların oluşmadığını ifade etti.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Alman ekonomisinde bu yıl daralmanın önceden beklenenden daha keskin olabileceği uyarısında bulundu.

Almanya'da koalisyon ortakları yeni ekonomik teşvik paketi üzerinde anlaşmaya varamadılar.

AB yetkilileri ve diplomatlarının verdikleri bilgilere göre Britanya, finans sektörünün aniden Birlik dışında kalmasından kaçınmak için Avrupa Birliği'nden finansal piyasalara erişim konusunda bağlayıcı taahhütte bulunmasını istedi, ancak Brüksel bu talebi reddetti.

Avustralya Hazine Bakanı Josh Frydenberg, korona virüs salgınını kontrol altına almak için uygulanan tedbirlerin Avustralya ekonomisine "ciddi bir maliyet" getirdiğini söyledi.

Asya borsaları yükseldi

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), ADP özel sektör istihdam (15.15), hizmet sektörü PMI (16.45), fabrika siparişleri, ISM imalat dışı endeks (17.00), DOE petrol stokları (17.30) verileri izlenecek.

Global piyasalarda hizmet sektörü PMI verileri izlenecek.

Polonya ve Kanada merkez bankaları faiz kararları açıklanacak.

G7 maliye bakanları video konferans yolu ile bir araya gelerek korona virüs tedbirlerini görüşecekler.

New York borsası günü kazançla tamamladı

Avrupa borsaları iyimserliğin artmasıyla yükselişle kapandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)