BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar güne nasıl başladı? Piyasalarda ilk rakamlar...----

Dolar güne nasıl başladı? Piyasalarda ilk rakamlar...

Dolar güne nasıl başladı? Piyasalarda ilk rakamlar...
28 Mayıs 2020 - 08:08 www.finansgundem.com

ABD'de büyüme verisinin izleneceği yeni güne Dolar/TL 6,78 seviyesinden güne başlarken, Euro/TL 7,46 seviyesinden açıldı.

Piyasalar güne başlarken dolar ve euro bir miktar TL karşısında değerlenerek güne başladı. Dolar 6,78 TL seviyesinden işlem görürken, euro da 7,46 seviyesinden karşılık buldu. Yurtiçi ve yurtdışında ise dünün ve bugünün gündemi, verileri ise şu şekilde: 

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 34 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 431 olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kovid-19 krizine rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Albayrak: İç piyasayı normalleştirecek teşvik paketlerimiz olacak

Almanya’da hükümetin hava yolu şirketi Lufthansa’yı kurtarmak için verdiği 9 milyar euro yardım desteğine AB Komisyonu Rekabet Kurulundan onay çıkmadı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında kriz yaşayan AB ekonomisine yönelik "Yeni Nesil AB" adıyla hazırladığı 750 milyar Euro’luk kurtarma planı hazırladı.

Güney Kore Merkez Bankası bu yıl ikinci kez faiz indirimine gitti ve gösterge faiz oranını 25 baz puan düşürürek yüzde 0,50'ye indirdi. Bu tarihi en düşük seviye.

Çin'de 2, Güney Kore'de 79 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, korona virüs salgını nedeniyle işletmelerin kapalı kaldığı süreçte işsizlik sigortası ödemelerini uzatmanın uygun olabileceğini, ancak toparlanmanın kök salmaya başladığı bir dönemde işsizlik ödemelerini uzatmanın uygun olmayacağını savundu. 

ABD'den terör örgütü YPG'ye hava savunma sistemi

New York Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin Mayıs veya Haziran ayında dibe ulaşabileceğini ve yılın ikinci yarısında güçlü bir toparlanma görülebileceğini, ancak tahminlerin çok fazla belirsizlik içerdiğini ve merkez bankasının bir dizi senaryoyu değerlendirmekte olduğunu bildirdi. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi korona virüs tedbirleri ve normalleşme süreciyle ilgili yeni kararları görüşmek üzere toplanacak (15.00)

TÜİK ekonomik güven endeksi, bitkisel üretim tahmini verilerini açıklayacak (10.00).

TCMB uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini yayımlayacak (10.00).

ABD'de dayanıklı mal siparişleri, haftalık işsizlik başvuruları, GSYH (15.30), bekleyen konut satışları (17.00), haftalık doğal gaz stokları (17.30), DOE haftalık petrol stokları, Kansas City Fed imalat endeksi (18.00) verileri gelecek.

Polonya ve Nijerya merkez bankaları Faiz kararları açıklanacak.

Putin: Rusya'da işsizlik artıyor

Dünya genelinde vaka sayısı 6 milyona yaklaştı

New York borsası günü kazançla tamamladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)