BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar güne 7.44 TL'den başladı, gündem Doğu Akdeniz----

Dolar güne 7.44 TL'den başladı, gündem Doğu Akdeniz

Dolar güne 7.44 TL'den başladı, gündem Doğu Akdeniz
04 Eylül 2020 - 08:17 www.finansgundem.com

Dolar/TL güne 7,44 seviyesinde başladı, ABD'de istihdam izlenecek

ABD'nin en önemli verilerinden biri kabul edilen istihdam rakamlarının takip edileceği haftanın son gününe Dolar/TL rekora yakın 7,44 seviyesinden başlarken, Euro/TL 8,81 seviyesinden işlem görüyor. Dolar/TL dün en yüksek 7,4518 seviyesini görerek rekor kırmıştı.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 49 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 6 bin 511’e yükseldiğini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Doğu Akdeniz’de gerilim yaşayan iki NATO müttefiki Türkiye ve Yunanistan’ın herhangi bir olay ve kaza riskini azaltmak için askeri çatışmayı önleme mekanizmaları oluşturmak için teknik görüşmelere başlamayı kabul ettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ile NATO bünyesinde teknik görüşmelerin başlatılması hakkında, “Yunanistan’ın NATO Genel Sekreteri’nin bu inisiyatifine destek vermesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Adını vermemek koşuluyla konuşan Yunan yetkili, gerilimin düşmesinin ancak bütün Türk gemilerinin Yunanistan kıta sahanlığından derhal çekilmesiyle mümkün olacağını savundu. 

Dışişleri'nden Yunanistan'a ön koşulsuz diyalog mesajı

Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için getirilen 3 aylık işten çıkarma yasağı, 2 ay daha uzatıldı.

ABD, İran’ın petrol, petrol ürünleri ve petrokimyasallar ihraç etmesine yardımcı olmakla suçladığı 11 yabancı şirkete yaptırımlar getirdi.

ABC News'un haberine göre ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin yaptıkları telefon görüşmesi ile federal hükümetin kapanmasının önüne geçecek fonlama tasarısı üzerinde anlaşmaya vardılar. 

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Kongre'ye ekonomiye daha fazla mali yardım sağlaması çağrısında bulundu ve ekonominin korona virüs salgını öncesi seviyelere toparlanmasına yardım için para politikasının daha da gevşetilebileceği ve faizlerin ultra düşük seviyelerde yıllarca tutulabileceği sinyalini verdi. 

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in istihdam ve enflasyon arasındaki ilişkiye yönelik anlayışında değişiklik olduğunu ve faiz oranlarının ne zaman artırılacağına karar verirken enflasyonun gidişatına, yörüngesine enflasyonun cari seviyesine göre daha fazla bakacaklarını bildirdi.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, enflasyon yüzde 2,5 seviyesine ulaşana kadar faizlerin sıfıra yakın tutulmaya devam edilmesini destekleyeceği sinyalini verdi.

Beyaz Saray sözcüsü, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) virüse karşı aşı geliştirilmesi konusunda kimsenin baskı yapmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca ile görüşen TTB'den ücret ve aşı açıklaması

Çin'de 25, Güney Kore'de 198 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Fransa’da korona virüs salgınında vaka sayıları 7 binin üzerinde seyrediyor.

ABD'de son 24 saatte 37 bin 417 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

ABD'de istihdam verileri saat 15.30'da açıklanacak. Piyasa tahmini tarım dışı istihdamın 1,32 milyon artacağı, işsizlik oranının %10,2 seviyesinden %9,8 ile yeniden tek hanelere düşeceği yönünde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), "Aylık Fiyat Gelişmeleri" ile ilgili değerlendirmesini yayınlayacak (10.00).

TCMB reel efektif döviz kurunu açıklayacak (14.30).

ABD'de Baker Hughes sondaj kule verileri gelecek (20.00).

Ağaoğlu: Önümüzdeki dönemde kur etkisiyle bir enflasyon dalgası olacak

Asya borsaları bölge genelinde sert düştü

İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı

New York borsası sert düşüşle kapandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)