BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar güne 6,85 TL seviyesinden başladı----

Dolar güne 6,85 TL seviyesinden başladı

Dolar güne 6,85 TL seviyesinden başladı
25 Haziran 2020 - 08:30 www.finansgundem.com

Dolar güne 6,85 TL seviyesinden başladı, TCMB faiz kararı ve ABD büyüme izlenecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) faiz kararı ve ABD GSYH rakamlarının izleneceği yeni güne Dolar/TL güne 6,85 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,70 seviyesinden açıldı.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun gerçekleştirileceği toplantıya ilişkin piyasa beklentisi, 25 baz puanlık indirim kararı ile faizin yüzde %8,00 seviyesine çekileceği yönünde oluştu. TCMB'nin kararı saat 14.00'te açıklanacak.

ABD'de ilk çeyrek döneme ilişkin nihai büyüme rakamları saat 15.30'da açıklanacak. Piyasalarda beklenti öncü verilerde %5,0 düşüş gösteren GSYH'nin revize edilmeden aynı seviyede kalacağı yönünde.

İngiltere’de Imperial College London Üniversitesinin yeni tip korona virüse karşı geliştirdiği aşı, insanlar üzerinde test edilmeye başlandı.

Çin'de 19, Güney Kore'de 28 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Almanya'da 630 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Moody’s : İspanya’nın kamu finansmanını düzeltmesi zaman alacak

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD'de ekonomik toparlanmanın zaman alacağını belirtti ve GSYH'nin korona virüs krizi öncesi seviyeler 2022'den önce dönmesini beklemediğini söyledi. 

Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı Thomas Philipson bu ay sonunda görevinden ayrılıyor. Philipson bu görevi 2017'den bu yana sürdürüyordu.

Kanada, korona virüs salgınının yol açtığı ekonomik daralma ve buna verilen olağanüstü mali yanıt nedeniyle AAA kredi notunu kaybeden ilk ülke oldu. Fitch, Kanada'nın kredi notunu AAA'dan AA+ seviyesine indirdi.

Fox Business muhabiri Charles Gasparino'nun haberine göre, ABD ekonomisinin korona virüs krizinden başarılı şekilde çıkmasına yardın için yeni bir paket hazırlanıyor ve bu yeni yardım paketinin büyüklüğü 1 trilyon dolar olacak.

Oxford'un korona aşısı için Brezilya'da 2 bin gönüllü

TÜİK katı yakıt istatistiklerini açıklayacak (10.00).

TCMB haftalık banka ve para istatistiklerini yayımlayacak (14.30).

ABD'de işsizlik başvuruları, dayanıklı mal siparişleri, öncü mal ticaret dengesi (15.30), doğal gaz stokları (17.30), Kansas City Fed imalat endeksi (18.00) verileri izlenecek.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Bretton Woods Komitesinin "Dünya Ekonomisi Değişti" başlıklı etkinliğinde konuşma yapacak (16.30).

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Florida Ticaret Odası tarafından düzenlenen "Florida'nın Ekonomisini Yeniden Başlatma - Sırada Ne Var?" web seminerinde konuşma yapacak (18.00).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, bir web seminerinde konuşma yapacak (19.00).

ABD Merkez Bankası(Fed), yıllık banka stres testlerinin sonuçlarını açıklayacak (23.00).

Türkiye'nin dışında Filipinler, Mısır ve Meksika merkez bankaları da faiz kararlarını açıklayacaklar.

New York borsası korona virüs etkisiyle sert düştü

Avrupa borsaları günü kayıpla tamamladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)