BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar güne 6,11 seviyesinden başladı----

Dolar güne 6,11 seviyesinden başladı

Dolar güne 6,11 seviyesinden başladı
06 Mart 2020 - 08:10 www.finansgundem.com

Dolar/TL korona virüs ile ilgili gelişmeler ve ABD tarım dışı istihdam verilerinin izleneceği yeni güne 6,11 seviyesinden başladı.

Dolar/TL bugün en düşük 6,1015, en yüksek 6,1257 seviyesini gördü. Euro/TL ise 6,87 seviyesinden açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin ardından ateşkes sağlandı. Ateşkes dün gece 00.01'den itibaren yürürlüğe girdi.

İdlib'de ateşkes saat 00.01 itibariyle yürürlüğe girdi

Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakatta mülteci politikasından geri adım yok

Piyasalar koronavirüs ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. ABD Senatosu hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Parti’nin desteğiyle korona virüs karşı mücadeleye 8,3 milyar dolar kaynak ayrılmasını içeren paketi kabul etti.

ABD Senatosu 8.3 milyar dolarlık Covid-19 bütçesini onayladı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ekonomisinin koronavirüs salgınından darbe alabileceğini, ancak er geç bu zorluğu da geride bırakacaklarını söyledi. Çin'de teyit edilmiş koronavirüs vakası sayısı 143 artarak 80.552'ye yükseldi.İngiltere’de, korona virüsü nedeniyle ilk ölüm vakası kayıtlara geçti.

Trump: En çok sokakta gezmeyi özledim

ABD'de büyük mağaza zincirlerinin satışları koronavirüs endişesiyle tüketicilerin stok amaçlı alımları ile birlikte yüzde 12,0 gibi yüksek bir artış gösterdi.

Fed Bölgesel Başkanlarından Açıklamalar..

Dün akşam saatlerinde ABD bölgesel başkanlarından açıklamalar geldi. Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in bu hafta yaptığı faiz indirimi sonrasında koronavirüsün ekilerini yavaşlatmak için başka hangi tedbirlerin alınabileceği üzerinde çalışmakta olduklarını söyledi. Kaplan, Federal Açık Piyasa Komitesinin 17-18 Mart'ta yapacağı toplantıda yeni bir faiz indirimine gidilip gidilmeyeceğine karar verirken koronavirüsün hangi hızla ve ne kadar yayıldığını önemli bir faktör olacağını söyledi.

Kaplan: 18 Mart'taki Faiz kararını korona virüs belirleyecek

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in bu hafta yaptığı 50 baz puanlık faiz indirimine destek verdi ve koronavirüsün etkisinin beklenenden kötü olması halinde Fed'in faizleri daha da düşürebileceğini söyledi.

Kashkari: Acil faiz indirimini sigorta gibi görüyorum

New York Fed Başkanı John Williams, koronavirüsün ABD ekonomisi için "gelişen riskler" yarattığını ve Fed yetkililerinin gelişmeleri yakından takip etmekte olduğunu söyledi.

OPEC Toplantısı..

Bu haftanın diğer önemli olayı OPEC toplantısı oldu. OPEC üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanları dün gece Viyana'da yaptıkları resmi olmayan toplantıda, OPEC+'ya üretim kısıntısının 1,5 milyon varil/gün derinleştirilmesini ve bu yeni kısıntı miktarının 2020 yılı sonuna kadar devam ettirilmesini önermeyi kararlaştırdılar.

OPEC+'nın lideri konumundaki Rusya ile Kazakistan henüz üretim kısıntısını kabul etmiş değiller. OPEC+ bugün Viyana'da toplanacak. Rusya Maliye Bakanı Siluanov dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın bir anlaşmazlık durumunda petrol fiyatlarının düşmesine hazır olduğunu söylemişti.

Arjantin..

Arjantin'de temaslarda bulunan IMF heyeti görevini tamamladı.  IMF'den yapılan yazılı açıklamada, Arjantinli yetkililer ile "verimli" görüşmeler yapıldığı ifade edildi. Ancak açıklamada Arjantin'in borç krizinin üstesinden gelinmesi için bir anlaşmaya ulaşması konusunda somut ilerlemeye ilişin çok az bilgi yer aldı.

Bu arada Arjantin Merkez Bankası, Devlet Başkanı Alberto Fernandez'in göreve geldiği 10 Aralık'tan bu yana sekizinci kez faiz indirimine gitti. Banka, gösterge faiz oranını dün 200 baz puan düşürerek yüzde 40'tan yüzde 38 seviyesine indirdi.

IMF'nin Arjantin temaslarında sınırlı ilerleme

Gündem..

ABD'de bugün ayın en önemli verilerinden tarım dışı istihdam gelecek. Piyasalar geçen ay 225 bin ile beklentilerin çok üzerinde gelen tarım dışı istihdamın, Şubat ayında 175 bin artacağını tahmin ediyorlar. İşsizlik oranı için beklenti yüzde 3,6'dan yüzde 3,5'e ineceği yönünde oluştu. Piyasaların yakından takip ettiği bir diğer veri olan saatlik kazançlar için aylık beklenti yüzde 0,3, yıllık beklenti yüzde 3,0 seviyesinde.

ABD'den izlenecek bir değer veri ticaret dengesi olacak. Piyasa tahmini ticaret açığının Ocak ayında 46,0 milyar dolar olacağı yönünde. İki veri de Türkiye saati ile 16.30'da açıklanacak.

ABD'de ayrıca Türkiye saati ile 18.00'de toptan stoklar, 21.00'de haftalık sondaj kule sayıları ve 23.00'te tüketici kredileri verileri izlenecek.

Türkiye'de günün tek önemli verisi Hazine ve Maliye Bakanlığından gelecek. Bakanlık, Şubat ayına ilişkin nakit dengesi verilerini açıklayacak.

Bugün ABD'de bölgesel Fed başkanları sırasıyla konuşma yapacak.

Türkiye saati ile 17.20'de Chicago Fed Başkanı Charles Evans, 19.20'de St.Louis Fed Başkanı James Bullard, 22.00'de New York Fed Başkanı John Williams ve Kansas City Fed Başkanı Esther George, açıklamalarda bulunacaklar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)