BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar, euro... Piyasalarda günün ilk rakamları----

Dolar, euro... Piyasalarda günün ilk rakamları

Dolar, euro... Piyasalarda günün ilk rakamları
12 Mayıs 2020 - 08:02 www.finansgundem.com

Dolar/TL güne 7,06 seviyesinden başladı, Hazine ihaleleri, ABD enflasyon izlenecek

Dolar/TL yeni güne 7,06 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,63 seviyesinden açıldı. 

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 55 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 3 bin 841 olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırması uygulanacaktır." dedi.

Türkiye Varlık Fonu, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank'ın sermaye yapılarının güçlendirilmesi ve yeterliliklerinin desteklenmesi amacıyla çekirdek sermayelerinin toplam 21 milyar TL artırılması için gerekli çalışmalara başladı.

TVF: Kamu bankalarının sermayeleri 21 milyar TL artırılacak

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte büyük bir daralmanın ardından yılın ikinci yarısında büyümeye dönmesinin beklendiğini, ancak bu büyümenin büyük olasılıkla yavaş ve inişli çıkışlı olacağını düşündüğünü söyledi. 

Çin'de 24 saatte sadece 1 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Çin'de üretici fiyatları Nisan ayında son 4 yılın en keskin düşüşünü yaşadı. 

New York Fed tarafından dün açıklanan araştırma sonuçları, ABD'de tüketici beklentilerinin Nisan ayında keskin şekilde kötüleştiğini, tüketivilerin işlerini kaybetmek konusunda daha endişeli, kerdiye ulaşma veya faturalarını ödeme kabiliyetleri konusunda daha kötümser hale geldiklerini ortaya koydu. 

Güney Dakota Valisi ile yerliler arasında kontrol noktası krizi

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, Haziran ayında üretim kısıntısını derinleştirme yönünde aldıkları kararın amacının global petrol arz fazlasını düşürmek ve petrol fiyatlarında dengelenmenin sağlanmasını hızlandırmak olduğunu bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alım programları yolu ile gerçekleştirdiği tahvil alıkları 8 Mayıs haftasında 44 milyar euro ile rekor kırdı. 

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, korona virüs pandemisine ilişkin gelişkeleri yakından izlemeye devam ettiklerini belirterek, ihtiyaç olması halinde para politikasını hiç çekinmeden daha da gevşetmeye hazır olduklarını söyledi.

Fed, İkincil Piyasa Şirket Kredi Kolaylığı (SMCCF) çerçevesinde, tahvillere yatırım yapan ve borsada işlem gören fonların hisselerini almaya bugün başlayacak. 

AB Komisyonu, Almanya Anayasa Mahkemesi'nin Avrupa Adalet Divanı'nın yetkisini ihlal ederek ECB'nin varlık alım programı konusunda verdiği karar nedeniyle Almanya'ya karşı hemen hukuki bir girişimde bulunulmayacağını bildirdi. 

DSÖ: Virüsün yavaşlatılmasında büyük başarılar elde edildi

Fed üyeleri, korona virüsün yayılmasını önlemek için alınan karantina önlemlerinin vurduğu ekonominin desteklenmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etseler de, faizleri negatife indirme konusuna olumlu yaklaşmıyorlar. 

Hazine, 3 yıllık TLREF'e endeksli ve 8 yıllık TÜFE'ye endeksli tahvil ihaleleri düzenleyecek.

TÜİK süt ve süt ürünleri üretimi, kümes hayvancılığı üretimi verilerini yayımlayacak (10.00).

ABD'de NFIB küçük işletmeler iyimserlik endeksi (13.00), tüketici fiyatları (15.30), Hazine bütçe dengesi (21.00) ve haftalık API petrol stokları (23.30) verileri izlenecek.

St.Louis Fed Başkanı James Bullard, Resmi Parasal ve Finansal Kurumlar Forumu tarafından düzenlenen web seminerinde soruları yanıtlayacak (16.00).

Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles, Senato Bankacılık Komitesine web üzerinden "Finansal Düzenleyicilerin Gözetimi" başlıklı sunum yapacak (17.00).

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Delaware Eyalet Ticaret Odası tarafından düzenlenen web etkinliğinde konuşma yapacak (17.00).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, CFA Society Chicago Power Series açılışında Zoom üzerinden konuşma yapacak (23.59). 

Küresel ekonomide toparlanma yavaş olacak

Türkiye'nin altın ithalatı geriledi

IMF'den Mısır'a 2 milyar 772 milyon dolar Kovid-19 kredisi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)