BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar en düşük seviyesinde, euro ralli yaptı----

Dolar en düşük seviyesinde, euro ralli yaptı

Dolar en düşük seviyesinde, euro ralli yaptı
27 Temmuz 2020 - 08:29 www.finansgundem.com

Dolar göstergesi, ABD ile Çin arasında artan gerilimin etkisi ile Mart 2019'dan beri en düşük seviyesini gördü

Dolar göstergesi, yatırımcıların dikkatlerini Washington ile Pekin arasındaki diplomatik sürtüşmeye çevirmesi ile birlikte geçen yılın Mart ayından bu yana en düşük seviyesine inerken, euro ralli yaptı.

ABD'li diplomatların, Çinli yetkililerin geçen hafta Chengdu'daki Amerikan konsolosluğunu kapatma emrinin ardından Pazartesi günü sınırdışı edilmeleri bekleniyor ve bu durum iki ülke arasında kötüleşen ilişkilerde son halkayı oluşturuyor. ABD'de korona virüs vakaları artmaya devam ediyor, ancak artış hızı son yedi günün ortalamasının altında kaldı.

Euro/Dolar paritesi, traderlara göre, 1.1700 opsiyon bariyerlerini hedefleyen talepten dolayı yükseldi. ABD'de teşvik paketine ilişkin müzakereler ve Fed'in bu haftaki politika toplantısı da yatırımcıların radarında.

CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "ABD ile Çin arasında artan tansiyona ilişkin endişeler doların zayıflığına katkıda bulunuyor ve yen ve benzeri paraları dolar karşısında destekliyor," dedi ve "Eurodaki güçlü seyir, doları aşağı iten diğer bir faktör" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, üst üste dördüncü haftayı da kayıpla geçtikten sonra yüzde 0.5 geriledi.

Euro/dolar paritesi yüzde 0.3 yükselerek 1.1692 seviyesine çıktı.

Euro ayrıca Cuma günü Euro Bölgesi'nde özel sektör verisinin Temmuz ayında iki yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktığını gösteren veriden de destek aldı.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.4 düşerek 105.70 seviyelerine indi.

ECB'den AB bankalarına güven açıklaması

Altın 2000 dolara koşuyor

Petrol fiyatları haftaya yatay başladı

Asya borsaları haftaya karışık seyirle başladı

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)