BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar dengesini kaybetti----

Dolar dengesini kaybetti

Dolar dengesini kaybetti
12 Şubat 2021 - 12:36 www.finansgundem.com

Morgan Stanley'e göre dolar/TL'nin 7,0 seviyesini test ettiği ortamda risk-getiri dengesi kötüleşmeye başladı

Morgan Stanley, Türkiye'nin sabit getirili varlıklarında TCMB’nin son aylardaki ortodoks politika duruşu sonrasında sağlanan güçlü kazançların sürdürülüp sürdürülemeyeceği soruna yanıt aranmaya devam edildiğini bildirdi.

Ekonomistlerin TCMB'nin kısa vadede şahin duruşunu devam ettirmesinin beklediklerine işaret eden Morgan Stanley, sabit getirili varlıklardaki bu kazanımın devam etmesinin muhtemel olduğunu değerlendirdiklerini vurguladı.

Bununla birlikte rallinin büyüklüğü dikkate alındığında özellikle kur tarafından risk-ödül dengesinin kötüleşmeye başladığını düşündüklerini belirten Morgan Stanley, dolar/TL'nin 7,0 olarak belirledikleri kendi hedeflerini test etmekte olduğuna dikkat çekti.

Piyasaların Şubat ayı PPK toplantısını olmasa da Mart ayı toplantısında bir faiz artırımını fiyatlar gibi göründüklerini belirten Morgan Stanley dolar/TL'nin 7,0 seviyesini aşarak 6,80 seviyesine sarkabileceğini de ifade etti.

Dolar kritik seviyeye çok yakın

Satışların yoğunlaştığı altında desteğe ihtiyaç var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)