BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar değer kazandı----

Dolar değer kazandı

Dolar değer kazandı
13 Eylül 2013 - 14:23 www.finansgundem.com

Dolar, ABD'de açıklanacak olan perakende satışlar verisi öncesi değer kazandı

Dolar, ekonomistlerin Ağustos ayında hızlanmasını ve Fed'in gelecek hafta tahvil alımlarını azaltması beklentilerini güçlendirmesi beklenen ABD perakende satışlar verisi öncesi değer kazandı.
ABD para birimi, Japonya'da Nikkei gazetesinde kaynak belirtilmeden çıkan, Başkan Barack Obama'nın Fed'in başına Lawrence Summers'ı getireceği haberi sonrası, biri dışında 16 önemli para biriminin tümü karşısında yükseldi. İsveç kronu, ekonominin ikinci çeyrekte ilk açıklanan rakamdan daha hızlı bir daraldığını gösteren verinin ardından değer kaybetti. Goldman Sachs Group Inc., dolar karşısında euro tahminlerini yükseltti.
Stokholm'de SEB AB döviz strateji müdürü Carl Hammer, "Piyasa beklentileri ile aynı doğrultudayız ve tahvil alımlarının azaltılmasına gelecek hafta başlanacağını düşünüyoruz," dedi ve "Summers haberi, eğer doğruysa, ilginç ve dolar için hafifçe pozitif. herkes Summers'ın, en büyük rakibi Janet Yellen'dan daha şahin olacağını düşünüyor" değerlendirmesinde bulundu.
Dolar yen karşısında yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 10:17'de, 99.69 seviyesine çıktı ve bu haftaki kazancını yüzde 0.6'ya yükselttş. ABD para birimi euro karşısında dün yüzde 0.1 güçlendikten sonra fazla değişmeyerek 1.3288 seviyesinde kaldı. Yen euro karşısında yüzde 0.1'den az düşerek 132.47'ye indi.
Dolar bu yıl yüzde 4 yükseldi ve Bloomberg Korelasyon Ağırlıkı Endeksleri'nin takp ettiği 10 gelişmiş ülke para birimleri arasında, eurodan sonra en çok kazandıran para oldu. Euro yüzde 4.8 değer kazanırken, yen yüzde 11 düştü.
ABD'de perakende satışların Ağustos ayında, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, yüzde 0.5 artması bekleniyor. Bu veri temmuz ayında yüzde 0.2'lik bir artış göstermişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)