BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar BDDK kararı ile hızlı düştü----

Dolar BDDK kararı ile hızlı düştü

Dolar BDDK kararı ile hızlı düştü
07 Mayıs 2020 - 15:10 www.finansgundem.com

Dolar/TL kuru Londra merkezli manipülasyonlar nedeniyle yükseldiği iddiasının ardından yurt dışında 3 bankaya TL bacağında swap yasağı getirilmesi sonrası sert düşüş yaşadı. 7.26’dan 7,15'e ardından 7,10 seviyelerine indi.

Sabah saatlerinden bu yana tarihi zirvelerini yenileyen dolar fren yaptı. 7.21’den başladığı gün içinde önce 7,25 ile yeni zirveye oturan, öğlen saatlerinde bu kez 7,26’yı test eden kurdaki yükseliş, BDDK’nın Swap yasağı kararı sonrası yerini sert düşüşe bıraktı.

Dün gece Londra merkezli bir kur atağı haberi ile son günlerde dünya çapında yaşanan dolar yükselişinin TL karşısında zirveye taşınmasının ardından gelen yurt dışında bazı bankaların TL yükümlülüklerini yerine getirmediği ve temerrüde düştükleri iddiasını BDDK yasağı takip etti. 

BDDK’nın yurtdışında kurulu BNP Paribas, Citibank ve UBS bankalarına yönelik, “Yurtdışında kurulu bu bankalar ile bir bacağı TL olan döviz işlemi yapılmayacak" açıklaması sonrasında dolar 7,15 TL’ye ardından da 7,10 seviyelerine indi.

BDDK'dan 3 bankaya TL işlem yasağı

Kurdaki atak swap ile ilgili değil

TL bulamayınca temerrüde düştüler

Londra merkezli finansal kuruluşların Türk lirasına saldırıları sürüyor

 

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK07 Mayıs 2020 23:20

    Bütün dünyadaki büyük bankalarda EKSİ FAİZLER konuşulurken,Likidite fazlası dolarlar havada uçuşurken, ÜLKEMİZİN kaynağa ulaşamaması BAŞARISIZLIKTAN başka bir şey değildir.Vesselam.:o)

  • bb107 Mayıs 2020 19:42

    Kesinlikle usd 10 olmuş 20 olmuş umurumuzda değil önemli olan üretim, üretim ve tam tamına yerli üretim...gerisi hikaye...