BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar ABD-Çin arasında silah mı, hedef mi?----

Dolar ABD-Çin arasında silah mı, hedef mi?

Dolar ABD-Çin arasında silah mı, hedef mi?
27 Temmuz 2020 - 11:20 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük yatırım fonu Bridgewater Associates'ın patronu ABD'li Ray Dalio, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının bir sermaye savaşına dönüşmesi durumunda doların zarar göreceğini söyledi.

Dolar endeksi ABD ile Çin arasında artan gerilimin etkisiyle Şubat 2019’dan beri en düşük seviyesine gerilerken, doların geleceğine dair önemli bir değerlendirme geldi.

Dünyanın en büyük yatırım fonu Bridgewater Associates’in patronu ABD’li Ray Dalio, ABD ile Çin arasındaki anlaşmazlığın bir “sermaye savaşı”na dönüşebileceğini ve bunun dolara zarar verebileceğini öne sürdü.

“TİCARET SAVAŞI VAR”

Gevşek maliye politikası ve ideolojik bölünmelerin ABD’yi düşüşe zorladığını belirten Dalio, ABD ile Çin arasındaki çekişmeye ilişkin “Bir ticaret savaşı var, bir teknoloji savaşı var, bir jeopolitik savaş var ve bir sermaye savaşı olabilir” ifadelerini kullandı.

Fox’a konuşan Dalio, “Kanunlar yoluyla ‘Çin’de yatırım yapma’ derseniz ya da ABD’nin Çin’e olan tahvil ödemelerini durdurursanız ki bunlar ihtimal dahilinde, bunların doların değerini etkilemek gibi büyük sonuçları olur.” dedi.

Dolar, geçen üç ayda Bloomberg tarafından takip edilen tüm önemli piyasa paraları karşısında değer kaybetti.

“DÜŞÜYORUZ”

“En çok kaygılandığım konu, paramızın istikrarı. Üretken olmak ve bunu sürdürmek yerine açık vermeye, borç satmaya ya da para basmaya devam edemezsiniz” diyen Dalio, sözlerine şöyle devam etti:

“Üretken olmak, harcadığımızdan daha çok kazanmak, para birimimizin ve bilançomuzun istikrarını inşa etmek için birlikte çalışmazsak, düşeceğiz. Bunlar nedeniyle düşüyoruz.”

Dolar en düşük seviyesinde, euro ralli yaptı

Altın 2000 dolara koşuyor

Dolar/TL, 6,85 seviyesinde

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)