BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 3.26 TL'yi aştı----

Dolar 3.26 TL'yi aştı

Dolar 3.26 TL'yi aştı
10 Kasım 2016 - 19:34 www.finansgundem.com

İç ve dış politik gelişmelerin etkisiyle zayıflayan lira, Merkez Bankası'nın destek adımına karşın düşmeye devam etti ve dolar 3.26 lirayı aştı.

Türkiye'deki başkanlık tarntışmalarının yanı sıra HDP eşbaşkanları ve 8 vekilin tutuklanması, HDP'nin Meclis çalışmalarından çekilmesi ve Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının tutuklanmasıyla ısınan iç politika döviz piyasalarını baskı altında tutuyor.

ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti (GOP) adayı Donald Trump'ın sürpriz bir şekilde seçilmesi de, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan ülke piyasalarında satışlara neden oluyor.

Trump'ın seçilmesiyle 3.30 liraya kadar tırmanarak yeni tarihi rekor düzeye çıkan dolar, küresel piyasalardaki toparlanmayla bugünh erken saatlerde 3.20 liranın da altına, 3.1950 liraya kadar geriledi. Ancak, özellikle iç politikada artan gerilim ve Avupa Birliği (AB) ile iplerin gerilmesi, lirayı yeniden zayıflattı.

Lirada artan satışlarla doların 3.25 lira sınırına çıktığı sırada, Merkez Bankası'nın yarından itibaren "teminat döviz depoları için limit uygulamasına yeniden başlayacağını açıklaması üzerine, 3.24 liraya çekildi. Ancak, Merkez Bankası'nın bu rahatlatıcı adımının etkisi kısa sürdü ve dolar yeniden tırmanışa geçti ve 3.2630 liraya kadar yükseldi.

Piyasa işlemcileri, özellikle Cumhuriyet gazetesine ve HDP milletvekillerine yönelik gözaltı ve tutuklamaların ardından AB ülkeleri başta olmak üzere kararlar bir çok ülkeden tepki çekmesinin lirayı zayıflattığını vurguladı.

Buna göre, ilişkilerdeki gerginliklerin artarak sürmesi durumunda, Türkiye ile AB üyelik görüşmelerinin durdurulması ve NATO üyeliğinin askıya alınmasına kadar gidebileceğine ilişkin yorumlar, lira üzerindeki satış baskılarını artırdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)