BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 28 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü----

Dolar 28 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü

Dolar 28 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü
04 Mart 2021 - 22:44 www.finansgundem.com

Gün içerisinde dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL Fed Başkanı Jerome Powell'ın tahvil getirileriyle ilgili piyasaların beklediği mesajları vermemesiyle akşam saatlerinde sert bir yükseliş kaydetti

Türk Lirası, küresel piyasalardaki sert düşüşün etkisiyle dolar karşısında hızlı bir değer kaybı yaşadı.

Dolar/TL kuru yüzde 1'i aşan yükselişle 7,58 seviyesinin üzerini test etti. Böylelikle dolar/TL kurunda 28 Aralık'tan bu yana en yüksek seviye görüldü.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın, tahvil getirileri ve enflasyon beklentilerini kontrol altında tutulacağı konusunda piyasalara güçlü mesajlar verememesinin ardından küresel piyasalarda satışlar hızlandı.

Ekonomi toparlandıkça enflasyonun yükselmesini bekliyorum diyen Powell, "Fed, enflasyon hedefine ulaşmak için araçlarını kullanacak. Enflasyonda geçici bir artş görülmesi halinde sabırlı olacağız. Faiz artışı rehberliğimiz son derece açık ve oraya ulaşmak biraz zaman alacak. Para politikasında sıkılaşmaya gitmeden önce ele alınması gereken birçok konu var" dedi.

Powell, tahvil piyasasındaki oynaklığın dikkatini çektiğini belirtirken, "Fed, varlık alımlarını azaltarak insanları şaşırtmak istemiyor. Piyasalardaki düzensiz koşullar endişe duymak için bir sebep. Finansal koşulların sürekli sıkılaşmasından endişe duyacağım. Küresel düşük enflasyon ortamı yakın zamanda değişmeyecektir" dedi.

ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,55 seviyesini test ederken ABD Borsalarında yüzde 2'lere varan kayıplar yaşandı.

FED'ten kritik faiz açıklaması

NATO'dan Türkiye'ye başsağlığı mesajı

Helikopter kazasında bir generalimiz de şehit oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)