BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDolandırıcı Türk hacker suçunu itiraf etti!----

Dolandırıcı Türk hacker suçunu itiraf etti!

Dolandırıcı Türk hacker suçunu itiraf etti!
02 Mart 2016 - 09:24 www.finansgundem.com

Parayı yorgan yapan Türk hacker Ercan Fındıkoğlu suçunu böyle itiraf etti

ABD tarafından küresel finans sistemine 3 siber saldırı düzenleyerek banka ATM'lerinden 55 milyon dolar çeken grubun lideri olduğu iddia edilen ve 'parayı yorgan yapan hacker' olarak bilinen Ercan Fındıkoğlu'nun suçunu kabul ettiği belirtildi.

ABD Adalet Bakanlığı, daha önce "Segate", “Predator" ve "Oreon" takma adları kullandığı öne sürülen Fındıkoğlu'nun suçsuz olduğunu savunduğunu belirtmişti. 

New York'ta savcılar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Brooklyn'deki bir federal mahkemede, "bilgisayar sistemlerine izinsiz girmek", "banka sahtekarlığı" ve "para aklama" gibi farklı suçlardan yargılanan 34 yaşındaki Fındıkoğlu'nun suçunu kabul ettiği ifade edildi.

Açıklamada, Fındıkoğlu ve ekibinin, Şubat 2013'te 24 ülkedeki ATM'lerden toplam 40 milyon dolar, 2011'de 10 milyon dolar ve 2012 yılında da 5 milyon dolar çaldığı iddia edildi.

ABD adına davayı takip eden avukat Robert L. Capers davayla ilgili yaptığı açıklamada, Fındıkoğlu'nun dahil olduğu ileri sürülen olayı büyük çaplı bir siber saldırı olarak nitelerken, küresel finans kurumlarının bilgisayar ağlarını hackleyen Fındıkoğlu ve ortaklarının aynı anda milyonlarca dolar çekerek finansal sistemde hasara yol açtıkları iddiasında bulundu.

Gizli Servis Özel Ajanı David E. Beach de kovuşturmanın sanal dünyada belirsiz bir şeyin kalmayacağını ortaya koyduğunu belirtti.

Fındıkoğlu'na yöneltilen iddianın 57 yıla kadar hapis cezası gerektirmesine rağmen, daha az ceza alabileceği bildiriliyor.

Mahkemeyle yapılan "suçunu kabul etme" uzlaşmalarında tarafların federal hapis yönetmeliği uygulamasını kabul ettikleri ve bunun da 11 ila 15 yıl arasında değişen bir hapis cezasını kapsadığı belirtildi.

2013 yılında Almanya'nın Frankfurt kentinde tutuklanan ve ABD'nin arananlar listesinin başlarında bulunan Fındıkoğlu, Haziran 2015'te ABD'ye iade edilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)