BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDoktorun 'NFT' planı ortaya çıktı: Hastası şoke oldu!----

Doktorun 'NFT' planı ortaya çıktı: Hastası şoke oldu!

Doktorun 'NFT' planı ortaya çıktı: Hastası şoke oldu!
25 Ocak 2022 - 13:17 www.finansgundem.com

13 Kasım 2015 gecesi Paris'teki Bataclan konser salonuna yapılan saldırıdan sağ kurtulan bir Fransız kadın, doktorunun yaralarının röntgenini internette satmaya çalıştığını öğrenince şoke oldu.


Paris'teki Georges Pompidou hastanesindeki kıdemli bir ortopedi cerrahının hastasının ön kolunda kemiğe yakın bir Kalaşnikof mermisini gösteren bir röntgenini bir NFT dijital sanat eseri olarak satışa sunduğu ortaya çıktı.

Dr. Emmanuel Masmejean, röntgenin sahibini erkek arkadaşını müzik alanında DEAŞ’ın silahlı üyelerinin saldırısına kaybeden genç bir kadın olarak nitelendirmişti.

Hürriyet'teki habere göre; İsminin açıklanmasını istemeyen kadın adına konuşan avukatı Elodie Abraham, “Bu doktor, bu hastaya karşı tıbbi sır tutma görevini çiğnemekle yetinmeyip, bu genç kadının özel hayatını tanımlamanın iyi bir fikir olacağını düşündü ve onu mükemmel bir şekilde teşhis etti” dedi.

Avukatı ayrıca Masmejean'ın pazar günü müvekkilini arayıp "ona karşı en ufak bir pişmanlık veya empati ifade etmeden kendisini haklı çıkarmaya çalıştığını" söyledi.

Dr. Masmejean, hastasından izin istemeden bilgilerini paylaştığı için yasal işlem ve disiplin suçlamasıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Haberi yapan Mediapart’a göre, ilan kaldırılmadan önce röntgen filmi OpenSea internet sitesinde 2 bin 776 Dolar fiyatla satışa sunulmuştu.

NFT NEDİR?

NFT'ler, kopyalanamayan dijital sanat eserleridir. Geçen yıl bir akıma dönüştükten sonra şimdi aylık işlem hacmi birkaç yüz milyon dolar civarına ulaşan NFT’ler artık büyük müzayede evlerinde işlem görüyorlar.

Geçen yılın mart ayında eserleri Christie's’de satılan dijital sanatçı Beeple'ın NFT'leri milyonlarca dolardan alıcı bulmuştu.

Aralık ayında da, 1992'de bir cep telefonuyla gönderilen ilk SMS, Paris'te bir müzayedede 107 bin euroya NFT olarak satıldı.

NFT savaşı: Dev şirket sanatçıya dava açtı!

 

Facebook ve Instagram’dan NFT adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)