BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoktorlar televizyona çıkmak için kanala para ödüyor----

Doktorlar televizyona çıkmak için kanala para ödüyor

Doktorlar televizyona çıkmak için kanala para ödüyor
16 Ocak 2021 - 19:41 www.finansgundem.com

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, televizyon programlarında konuk alınan doktorlardan 15 dakikasına 28 bin liraya kadar para alındığını yazdı.

Televizyonların özellikle sabah kuşağı programlarında yer alan doktor konuklardan para alındığı iddialarını sitesindeki köşesine taşıyan ve ilgili programları yapan isimlerle görüşen Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, 15 dakikalık tarifenin 28 bin liraya kadar çıktığını yazdı.

Bildirici'nin konuya ilişkin yazısından bir bölüm şöyle:

"Para ödenerek yayına çıkılan televizyonlardaki sağlık programlarıyla ilgili olarak çok sayıda doktorla konuştum. Tümü de doğruluyordu bu uygulamayı. Ya kendilerinden para istenmişti ya da çevrelerinde olup bitenlere tanık olmuşlardı.

Adının yazılmasını istemeyen bir plastik cerrahın bana anlattıkları da bu tür yayıncılığın ulaştığı boyutu gözler önüne sermesi bakımından enteresandı:

Bu programlarda Canan Karatay, Ümit Aktaş gibi reytingi olan birkaç isim dışında tümünden para alınıyor. Ben bir plastik cerrah olarak rekabette geri kalmamak için televizyon programlarına aylık bütçe ayırıyorum.

Her zaman biz ödemiyoruz bu ücreti. Bazen firmalar sponsorluk yapıyor. Örneğin ben plastik cerrah olarak medikal firmalardan malzeme alıyorum. Diyorlar ki, ‘aylık 200-300 bin liralık malzeme alırsan karşılığında iki Çağla Şikel programı promosyon! Program sorumluları da ‘Kanallar artık bu gelirlerin üzerinden dönüyor’ diyorlar. Parasız program yok artık.

Bu konuşmanın ardından televizyonlardaki gündüz kuşağı programlarındaki ücret tarifesini öğrenmeye çalıştım. Standart bir tarife olmadığı, kişiye ve kanala göre rakamların değiştiği bilgisini aldım.

Bendeki ücret tarifesinde Kanal D’deki “Balçiçek’le sohbete geldik” programına 10 dakika çıkmanın karşılığı 14 bin 950 lira olarak görünüyordu. Balçiçek İlter, bunun doğru olmadığını söyledi.

TV NET’te Sağlık Raporu” programını sunan Asuman Sungur’a da “Programınıza 10 dakika çıkmak için 4 bin 600 lira alındığı doğru mu” diye sormuştum; şu yanıtı verdi:

Benim ücretim o kadar değil ama genelde sağlık içeriği olan tüm programlardan bu ücretler alınıyor. Ücretli sağlık programları ve içine sağlık yedirilen kadın programları. Piyasa böyle maalesef. Kendisi başvuran da oluyor. Biz de arıyor ve teklif ediyoruz. Ama herkes ücretli değil tabii ki.”

Bana gönderilen ücret listesinde FOX TV’de yayımlanan “Çağla Şikel ile Yeni Bir Gün” programına 15 dakika çıkmanın ücreti 28 bin 750 lira, Star’da yayımlanan “Demet ve Alişan ile Sabah Sabah” programının 15 dakikası için ise 16 bin 100 lira alındığı belirtiliyordu.

Çağla Şıkel ile Yeni Bir Gün” programı yetkililerine ulaşamadım. Ama bir doktor arkadaşım Demet Akalın ile Alişan’ın programını hazırlayanlarla görüştü, ona verdikleri bilgi şöyle:

Programa 15 dakika çıkmak için aldığımız ücret 14 bin lira. Şirket adına fatura kesilmesini isterseniz KDV’yi de ekleriz. Soruları siz önceden hazırlayıp bize veriyorsunuz, programda o sorular size yöneltiliyor. Ama ocak ve şubat ayları doldu, sizi daha sonrası için sıraya alabiliriz.”

İnsanlık dramı: 5 yıldır kafeste tutuluyor

 

Meteoroloji illeri tek tek saydı ve uyardı! Yoğun kar yağışı bekleniyor

 

Trump'tan giderayak İran'a yaptırım

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran17 Ocak 2021 17:05

    Hepsinin para almış olması mümkün değil!  Kanal 7 de ki doktor son derece faydalı bitkisel karışımlar ve egzersizler veriyor.  Birikimini aktarıyor.  Program zaten 1 saatten fazla sürüyor!  Üste neden para versin?  Seyredene faydası dokunuyorsa  kimseyi çok ilgilendirmez!  Genelde pek öyle olmuyor gerçi!

  • KÜRŞAT17 Ocak 2021 15:31

    Para alana değil  para verene yazıklar olsun,sadece reyting yapmak için  bugüne kadar adı sanı belli olmayan insanları televizyona çıkar hangi buluşu yaptın hangi labaratuvarda kaç gün araştırma ve inceleme yaptın diye sorma adamlarlara ekranda kasıla kasıla gerdan kırdır ondan sonra şu kadar para alıyorlar diye haber sızdır sağlık bakanlığının bu insanlar hakkında soruşturma yapması gerekli, araştıma yapıp labaratuvarlarda gecesini gündüzüne katıp  çalışan vatan evlatlarına engel olan bu dinazorlar, ALLAH ıslah etsin derhal gereği yapılmalı.

  • Bir yorum17 Ocak 2021 16:56

    Sosyeteye reklam yapıyorlar ki gerdirmek için gelsinler!  Kliniklerini tanıtmış oluyorlar.  Tek amaçları para tabi ki.

  • Bir yorum17 Ocak 2021 14:53

    Kendi ücretini de açıklasaydın  Faruk  Bildirici!  

  • ali 17 Ocak 2021 12:54

    Haram zıkkım olsun muayene yok yaslara günah

  • mantık17 Ocak 2021 22:15

    Sana ne el alemin haramından dangalak?  Önüne gelene haram zıkkım bedduaları ters dönerse ne olur  hiç düşündün mü?  Böylee küt akıllı sivriler her yerde çoğalmaya başladı ki  cahildir cahilliğini bilmez!  Konuşurken durmadan çam devirir  lafının nereye gittiğini bilmez.  Kısacası böyle yontulmamış tiplerin çoğalması hayra alamet değil.  

  • Berk17 Ocak 2021 12:17

    Ne kadar saçma bir iş, bu zamanda tv kanallarına doktorlar neden para veriyor tv zaten kazanıyor reklam be raytimg den doktora vermeleri gerekmez mi, katılmayın arkadaş delimisinşz ya insanlar asgari ücret artsın diye yoğun çaba sarf ederken bunlarda para dağıtıyor madem öyle ihtiyaç sahiplerine verin o paraları çok varsa.. ama siz de haklısınız 28n liraya reklamınızı yapıyorsunuz bayağı pahalı bir reklam!!

  • Doğru Söz17 Ocak 2021 01:17

    Doktorlar para almak yerine para mı ödüyorlar! Para ödeyen o doktorlar salakmış o vakit. La akılsızlar! Siz para ödememiş olsanız, o kanallar size kat be kat fazlasını verecekler ya. Hem de eşşek gibi verecekler. Bunu göremiyor musunuz!! O proğramlar çok izleniyor. Kanallar bu pastayı kaybetmek ister mi!! Eğer bu haber doğruysa, böyle akılsız doktorlar insanları tedavi etmesin zaten. Olmayan akılla daha beter zarar verirler. Böyleleri, bu proğramlara devam etsinler, kafasızlar...

  • Ali 17 Ocak 2021 00:00

    Memlekette her şeyin çivisi çıktı... Bu devran böyle sürüp gitmez

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ16 Ocak 2021 19:54

    ne günlere kaldık bu tür doktorlar mesleklerini icra etmeyi bırakın sağlığı ranta bağlamışlar anlaşılan.