BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoktora saldıran para ödeyip kurtulamayacak----

Doktora saldıran para ödeyip kurtulamayacak

Doktora saldıran para ödeyip kurtulamayacak
13 Şubat 2022 - 12:51 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde gecelerini gündüzlerine katarak fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına yönelik giderek artan şiddetin önlenmesi için Sağlık ve Adalet bakanlarının toplantısından sonra çalışmalar hızla başladı.

Geçen sağlık çalışanlarına yönelik suçlar için çıkartılan yasa ile cezalar bir buçuk kat arttırıldı. Ancak bu düzenleme beklenen sonuçları vermedi. Olayların önüne geçilemeyince yeni bir takım önlemlerin alınması zorunlu hale geldi.

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu alanda neler yapılabileceğini masaya yatırdı. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanlarının beklentileri ve çözüm önerileri üzerinden de geçildi. Önümüzdeki haftalarda gündeme gelmek üzere yeni bir çalışma yapılıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu alanda neler yapılabileceğini masaya yatırdı. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanlarının beklentileri ve çözüm önerileri üzerinden de geçildi. Önümüzdeki haftalarda gündeme gelmek üzere yeni bir çalışma yapılıyor.

Bu nedenle öncelikli olarak cezaların caydırıcı olacak düzeyde arttırılıp para cezasına çevrilmesinin önüne geçilmesi planlanıyor. Bu durumda doktora saldıran bir kişi para ödeyip kurtulamayacak. Cezaevine girip bir süre kalacak.

Yapılan çalışma kapsamında üzerinde durulan bir başka konuda hükmün açıklanmasının ertelenmesi. Sağlık çalışanlarına yönelik suçların kapsam dışı bırakılması üzerinde duruluyor.

Doktorlara hakim ve savcılara benzer güvence getirilmesi modeli üzerinde duruluyor. Bu kapsamda doktorlar uyguladıkları tedavilere karşı tazminat davaları ile karşı karşıya kalmayacak. Bir dava açılacaksa bu doktorun kendisine değil devlete karşı açılmış olacak. Tazminat ödenecekse bu devlet tarafından karşılanacak.

Artan tazminat davları nedeniyle cerrahi başta olmak üzere riskli alanları kimsenin tercih etmediği, önümüzdeki dönem bu alanlarda büyük sıkıntı yaşanması bekleniyor.

Bunun önüne geçmenin en önemli yollarından birinin hatalı tedavilerde davların devlete açılması olacağı belirtiliyor. Bunun dışında hatalı tedaviler konusunda sigorta gibi başka seçenekler üzerinde de duruluyor.

107 bin doktor 130 bin imam var

 

350 nüfuslu köyden 120 doktor çıktı!

 

Hollanda’da skandal: Tedavide kendi spermlerini kullanan doktor en az 21 çocuğun babası çıktı

 

Umudu tükenen doktorlar yurtdışına göç ediyor

 

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş13 Şubat 2022 21:39

    Seni tedavi etmek için orada görevini yapmaya çalışanlara saldıranları hapise atacaksın, önce kafasını tedavi edecek. Yasa buna göre düzenlenmeli. Görev başındaki hakime/savcıya saldır bak ne oluyor. Benzer yasalar doktorlar içinde çıkartılmalı.

  • manyak herif13 Şubat 2022 20:54

    parasıyla degil mi kardeşim.ister döverim ister tartaklar, ister pataklarım.

  • Hehe13 Şubat 2022 18:33

    Hayirdir piyasada turk doktor kalmayincaya kadar buna izin ver suruyeli afgan doktari mi koruyoz heryer doldu onlarla

  • Hasbi13 Şubat 2022 17:53

    Olaya At gözlüğü ile bakılıyor gibi. İnsanları kudurtan nedir, neler oluyor da insanlar böyle saldırıyor diyerek başka boyuttan bakılıp ta hiç çalışma yapılıyor mu, müfettişler hasta veya hasta yakını kisvesinde sağlık kurumlarını teftiş etmeli, insanlara nasıl davranılıyor, gerçekten sağlık hizmeti veriliyormu ?

  • Vatandaş 13 Şubat 2022 21:41

    Hasbi senin gibi kuduranları islah evine atacaksın önce, sonra hastaneye tedaviye gideceksin.

  • Doğru13 Şubat 2022 18:19

    Randevu alıp her gittiğimde o kadar yoğunluğa rağmen gayet kibar bakılıyorum sıram gelince ,sorun senin gibi orayı boş yere işgal eden insanlarda...

  • Ver13 Şubat 2022 18:14

    İnsan şunu yazmaya utanır,oradaki insanların geceleri gündüzleri yok hastaneler ağzına kadar dolu bu insanlarla uğraşmak kolaymı,senin gibi arızalı tipler,eşkıyalar,magandalar herkes geliyor...

  • Emekli asker13 Şubat 2022 17:45

    Hekim dediğin bu ülkede dereceye girmiş ve on sene okumuş insan yani bu ülkenin beyinleri,devletin resmi kayıtlarına göre en çok saldırıya uğrayan insanlar ,geldiğimiz nokta çok acı...

  • Mucise Reis ;)13 Şubat 2022 17:33

    Bence çöp toplama işine dahil olmalı. Zorunlu kamu görevi yapmalı. Atıyorum İstanbul da sağlık personeline saldırdı, dövdü, vurdu, kırdı, Mahkeme, sana 6 ay hapis cezası veriyorum AMA,  her gün karakola gideceksin sabah imza atacaksın saat 9 da. Sonra Belediye çöp kamyonunda 1 hafta ücretsiz çöp toplayacaksın. Beni kandırmadığını bilmem için çöp kamyonunda arka kısımda çalıştığını kayıt altına alan cihaz görüntülerini mahkeme dosyana getireceksin. Öyle çalışmadan, kaytarmalar ile, kağıt üzerinde çöp topladım ile, personele tehdit vb yaptım çalışmadım dememek için görüntü şart olacak. Yada çöp ayrıştırma birimlerinde 1 hafta ücretsiz çalıştırcaksın. Çalışmayanı atacaksın kodese yatsın akıllansın. Hakim ve savcılarımız bu tarz adımlar atmalı. Kadını döven de ya yatacaksın 6 ay, ya karakola git imza at +çöpçü olarak çalış kamera kaydı ile ispatla, kast kamerası bile olur.

  • Murat13 Şubat 2022 15:50

    3-5 tane olayla 3-5bin olayı kapatıyorlar , doktora saldırmak diye bir kavram yok , insana şiddet diye bir kavram var...kadına şiddet diye bir kavram yok ,insana şiddet var....

  • Normali13 Şubat 2022 14:14

    Sağlık personeline şiddet uygulayan zaten insanlar arasında da tehlikelidir ceza az olur çok olur bilmem ama kesinlikle tedavi edilmeli psikolojik destek almalı.

  • BORSACI13 Şubat 2022 13:16

    saldırıların bedeli agır olmalı yapanın yanına kar kalacak şekilde hukukumuz var yani saldırganın hukuku magdurdan fazla olunca saldırgan daha cesaretli oluyor bu ülkede hukuk yok susçlulara huk var .