BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoha Büyükelçisi Göksu: Katar ile Türkiye ilişkileri derin bir stratejik ortaklık aşamasında----

Doha Büyükelçisi Göksu: Katar ile Türkiye ilişkileri derin bir stratejik ortaklık aşamasında

Doha Büyükelçisi Göksu: Katar ile Türkiye ilişkileri derin bir stratejik ortaklık aşamasında
09 Aralık 2021 - 09:22 www.finansgundem.com

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, Katar ile ilişkilerin başta Afrika olmak üzere üçüncü ülkelerde yatırım ortaklıklarını içerecek şekilde yeni bir aşamaya geçtiğini söyledi.

Al Jazeera televizyon kanalına konuşan Göksu, Türkiye Katar ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu. "Katar ile Türkiye arasındaki ilişkiler iş birliği aşamasından derin bir stratejik ortaklık aşamasına geçmiştir" diyen Göksu, iki ülke arasında Yüksek Stratejik Komite'nin kurulmasıyla 2014 yılından bu yana 68’den fazla anlaşma imzalandığını kaydetti.

Göksu, ilişkilerin yeni aşamasının "başta Afrika olmak üzere üçüncü ülkelerde yatırım ortaklıklarını içerdiğini" dile getirdi. Ziyaret boyunca iki ülke arasında, kültür, spor, büyük etkinliklerin düzenlenmesi, sağlık ve medya gibi alanlar başta olmak üzere 15 anlaşma imzalandığının altını çizen Göksu, iki ülke içişleri bakanları arasında Katar’da kapsamlı etkinliklerin düzenlenmesine ilişkin bir anlaşmanın da yapıldığını vurguladı.

Göksu, söz konusu anlaşmanın Katar'da düzenlenecek FIFA 2022 Dünya Kupası organizasyonunun güvenliğinin sağlanması hususunda Türkiye'nin katkılarını içerdiğini, Türkiye'nin yardımda bulunabileceği alanları Katar’ın belirleyeceğini, Ankara’nın da yardım sağlamak için elinden geleni yapacağını belirtti.

Büyükelçi, Türkiye'nin Katar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bu organizasyonun başarılı olmasını arzu ettiğini de kaydetti.

Katar ile Türkiye'nin swap anlaşması uzatıldı

 

Türkiye ile Katar arasında 15 yeni anlaşma imzalandı

 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Finans Ofisi Doha'da şube açtı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)