BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğu'ya "yoğun kar ve çığ" uyarısı----

Doğu'ya "yoğun kar ve çığ" uyarısı

Doğu'ya yoğun kar ve çığ uyarısı
04 Şubat 2022 - 10:58 www.finansgundem.com

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illeri için yoğun kar ve çığ uyarısı yapıldı. Kar yağışının 20 santimetrenin üzerinde olması bekleniyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Türkiye'nin doğusunda bulunan Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illeri için kar ve çığ uyarısında bulunurken kar yağışının 20 santimetrenin üzerinde olmasının beklendiği uyarısında bulundu. 

Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, Bitlis ve Muş çevrelerinde sabah ve öğle saatlerinde aralıklı hafif kar yağışlı, Van çevresinde gün boyu aralıklı kar yağışlı, Van'ın güney kesimleri ve Hakkari çevresinde ise aralıklı yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği bölgede hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle doğulu ve güneyli, öğle saatleri itibariyle batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının 20 cm üzerinde olması bekleniyor

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının Van'da 5, Muş'ta 3, Bitlis'te 2 ve Hakkari'de 0 derece olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Hakkari ve Van'ın güneyinde kuvvetli (10-20 cm), Hakkari'nin güney kesimlerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi ve görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklarla karşılaşılabilir.

Çığ riskine dikkat

Mevsim normallerinin altında seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan yetkililer ve vatandaşlar uyarıldı.

Bolu Dağı'nda ulaşıma sis engeli

 

Meteoroloji'den 8 kente sarı kodlu uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)