BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDoğuş'un 2 milyar dolarlık borcunda vade krizi mi çıktı----

Doğuş'un 2 milyar dolarlık borcunda vade krizi mi çıktı

Doğuş'un 2 milyar dolarlık borcunda vade krizi mi çıktı
09 Temmuz 2018 - 16:54 www.finansgundem.com

Doğuş Grubu'nun 2 milyar euro olan borcunun yapılandırılmasında uzaması planlanan vadeler konusunda bankaların henüz uzlaşamamasının süreci uzattığı belirtildi

Doğuş Grubu'nun kredi yapılandırması için bankalarla görüşmesi devam ederken, 2 milyar euro civarı olan yeniden yapılandırmaya tabi olacak kredi vadesinin 4-6 yıla uzatma konusunda bankalar anlaşmaya çalışıyor ancak bankaların vade konusunda uzlaşamaması süreci geciktiriyor.

Konuya yakın kaynakların Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre Yapı Kredi ve İş Bankası liderliğinde yürütülen görüşmelerde kreditör bankalardan Akbank vadeler konusunda ikna edilmeye çalışılıyor.

Kaynaklar yapılandırılacak kredide yaklaşık 10 bankanın kreditör olduğu belirtiyorlar.

Doğuş Holding'in kısa vadeli kredileri, 2017 sonu bilançosuna göre 7.5 milyar lira düzeyinde. Bu tutar yıl sonu resmi euro kuruna göre 1.7 milyar euroya karşılık geliyor. Holdingin toplam kredi borcu ise 23.5 milyar lira, yani 5.2 milyar euro seviyesinde.

Yapılandırma ile ilgili bilgi veren üçüncü bir diğer kaynak da gruptaki yapılandırmaya ihtiyacı olan şirketlerin kredilerinin Doğuş Holding altında toplanıp, onun üzerinden yapılandırılmasının üzerinde çalışıldığını belirterek "Bu kredilerle ilgili teminatlar ve taahhütler de olacak" dedi.

Doğuş Holding, Akbank ve Yapı Kredi konu ile ilgili yorum yapmadı. İş Bankası ise konu ile ilgili müzakerelerin sürdüğünü belirterek detay vermedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)