BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDoğuş'tan 40 milyon euroluk işlem: Kuveyt Türk'e satıp kiralayacak----

Doğuş'tan 40 milyon euroluk işlem: Kuveyt Türk'e satıp kiralayacak

Doğuş'tan 40 milyon euroluk işlem: Kuveyt Türk'e satıp kiralayacak
22 Ocak 2020 - 23:01 www.finansgundem.com

Doğuş Grubu, Maslak’taki D-Ofis'i Sell and Leaseback (Sat ve Geri Kirala) yöntemiyle satılması ve sözleşme vadesi sonunda geri alınması için Kuveyt Türk'le anlaştı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Doğuş Grubu’nun İstanbul’daki en önemli varlıklarından biri olan Maslak’taki D-Ofis için Kuveyt Türk ile anlaşıldı. Doğuş Gayrimenkul’e ait bina için Yönetim Kurulu Kararı alındı. Alınan karar ile birlikte mevcut kredi borçlarının kısmen kapatılması ve finansal giderlerin azaltılması amacı ile 40 bin metrekarelik kullanım alanına sahip D-Ofis Maslak gayrimenkul’ün Sell and Leaseback ("Sat ve Geri Kirala") yöntemiyle satılması ve sözleşme vadesi sonunda geri alınması için Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. arasında Finansal Kiralama Sözleşmesi imzalandı. 40 milyon euro yani 260 milyon milyon liralık işlemle gayrimenkul, satış işleminin tamamlanmasını müteakip 1-10 yıl içinde portföye yeniden dahil edilecek.

GEÇEN HAFTA DA 3 ÜLKEDEKİ MARİNALARINI SATMIŞTI

Türkiye ve yurtdışındaki otellerini satan Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk, en önemli işlerinden birini Avrupa’nın ünlü fonlarından CVC Capital’e geçtiğimiz hafta satmıştı. Şahenk’in sahibi olduğu Hırvatistan, Dubai ve Yunanistan’daki 10’dan fazla marinayı CVC Capital alıyor. Anlaşmanın önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, İspanya’nın başkenti Madrid’deki lüks otel Villa Magna’yı Meksikalı RLH Properties’e 2018’de 210 milyon euroya satmıştı. Ardından ABD’ye yönelen Şahenk Miami’deTommy Hilfiger ile ortak olduğu Raleigh Hotel’i 103 milyon dolara iş adamı Serdar Bilgili’ye, İstanbul’daki otelini ise ortağı Nusret Gökçe’ye 50 milyon euroya devretmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)