BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDoğuş'a sattı, Londra'ya açıldı----

Doğuş'a sattı, Londra'ya açıldı

Doğuş'a sattı, Londra'ya açıldı
22 Ekim 2013 - 07:32 www.finansgundem.com

İstanbul Doors’un yüzde 74.25'ini satan ortaklar Türkiye'ye değil, Londra'ya restoran açtı

Levent, Bülent, Rıza Büyükuğur kardeşler ve Berk Ekşioğlu’nun sahibi olduğu İstanbul Doors, Doğuş Grubu’nun D.ream şirketinin çatısı altında yoluna devam ederken, dört ortak Londra’da yeni bir şirket kurdu. Hürriyet'in haberine göre, Levent Büyükuğur, D.ream ile yapılan satış sözleşmesinin 3 yıl Türkiye’de restorancılık alanında faaliyet göstermelerini yasakladığını kabul etti ancak “Londra’da şirket kurmamızın tek sebebi Türkiye’de yasaklı olmamız değil. İstanbul Doors zamanında da yurtdışına açılmıştık ve dünyada kendimizi ispatlamak hayalimizdi” dedi.

YENİ DÜNYA YOLCUSU
Levent Büyükuğur, bir hafta içinde Londra’da kurdukları şirketin unvanının onaylanacağını hatırlatarak şu bilgileri aktardı: “Yurtdışında restoran ve bar işletmesi yapacak bir şirket bu. Uluslararası mutfaklar sunan çeşitli restoran markalarımız olacak ve bunların bir kısmı zincire dönüşecek. İlk hedefimiz Londra. Burayı uzun zamandır iyi biliyoruz. Şimdiden New York, Miami gibi dünya sahnesi kabul edilen şehirlerde de görüşmelerimiz başladı. Her an birkaç yer tutabiliriz. Berlin ve Venedik de ilgilendiğimiz şehirlerden.”

DÜNYAYA İSPATLAYACAK
İstanbul Doors’u, D.ream’e satmadan çok önce Londra’da Tom Aikens’e ait restoranları satın alarak ve Kitchenette için yer bakarak girişimlere başladıklarını anlatan Büyükuğur, “Eskiden de yurtdışı hedefimizdi. Biz Türkiye’de rüştünü ispatlamış bir grubuz. Kendimizi dünyada ispatlamak hedefimizdi” dedi. Satışına ardından günlük operasyonda olmadıkları için yeni bir iş alanı yaratmak istediklerini de kaydeden Büyükuğur, bunca yıllık tecrübeyi dünyaya aktarmak istediklerini söyledi.

Bir ayda 5 restoran daha açılıyor
· Kalamış’ta Da Mario
· Zorlu Center’da Tom’s Kitchen
· Londra St. Katharine Docks’ta Tom’s Kitchen
· Londra Putney Bridge’de Kitchenette
· Rumelihisarı’nda yeni marka Floripa

Kitchenette Londra haftaya açılıyor
İstanbul Doors, Tom Aikens’a ait restoranları satın alarak Londra’da faaliyetlere başlamıştı. Londra operasyonu bir Tom Aikens restoranı, 3 tane Tom’s Kitchen ve 2 Toms’s Deli’den oluşuyor. Dördüncü Tom’s Kitchen yakın zamanda Zorlu Center’da, beşincisi ise Londra St Katharine Docks’ta açılıyor. Şu anda tamamı D.ream çatısı altında. Levent Büyükuğur, D.ream’e satıştan çok önce Kitchenette’i Londra’da açmak için atağa geçtiklerini hatırlatarak, “Ancak Londra’da her şey vakit alıyor. Yer bulmak zor, izinler-onaylar güç çıkıyor. Kitchenette, Putney Bridge’de (Chelsea) gelecek hafta açılıyor. Kitchenette, Türkiye’den Londra’ya açılmış ilk Türk restoran markası oluyor” dedi. Kitchenette’in Londra operasyonu Tom Aiken’s grubunun altında yürüyecek.

Sucuk ve beyaz peynir
Levent Büyükuğur, Kitchenette markasını yurtdışında konumlarken Türk yemeklerine daha çok yer verdiklerini ve markanın yeni sahibi D.ream’in de bu stratejiyi sürdüreceğini belirterek “Londra’da da öyle oldu. Simit, beyaz peynir, mantı, sucuk lezzetler var mönüde. Kaliteli ürün bulursak mönüye alıyoruz” dedi. Yurtdışında Kitchenette’e ilginin yüksek olduğunu hatırlatan Büyükuğur, çok rekabetçi Londra pazarında da başarılı olacağını söyledi.

Gezi, büyümeyi yavaşlattı
İstanbul Doors’un Doğuş Grubu’na satışının ardından bir miktar kafa karışıklığı yaşandığını belirten Levent Büyükuğur şöyle konuştu: “Berk Ekşioğlu ve ben Doors’un hem yönetim hem de icra kurulundayız. D.ream’de yokuz. Günlük operasyonları da D.ream yürütüyor. Doors zamanı başlamış ve devam eden projelerde ve markalarla duygusal bağımız olduğu için gerektiğinde her türlü yardımı da yapıyoruz. Zaten ayrıca küçük ortağız.” Gezi protestolarının etkisi sorusuna ise Büyükuğur “Satıştan sonra Gezi olayları nedeniyle bir süreç oldu. Büyüme süreci yavaşladı. Büyüme planına yakın devam ediyor. Hedeflerde bir değişiklik yok, tutturmaya çalışıyoruz. Bu ay 4-5 yeni yer geliyor. O ivmeyi yeniden yakalayacağız” yanıtını verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)