BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğuş'a 2 yıl sonra Atina'dan güzel haber----

Doğuş'a 2 yıl sonra Atina'dan güzel haber

Doğuş'a 2 yıl sonra Atina'dan güzel haber
30 Aralık 2015 - 06:42 www.finansgundem.com

Vullagmeni sahil bölgesinde Doğuş Grubu'nun da içinde olduğu konsorsiyumun özelleştirme ihalesini kazandığı Asteras Otel'de anlaşma sağlandı

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın ‘Riviera’sı sayılan Vuliagmeni sahil bölgesinde bulunan ve 2 yıl önce Doğuş Grubu’nun da aralarında olduğu konsorsiyumun özelleştirme ihalesini kazandığı ünlü Asteras Oteli’nde anlaşma sağlandı. 

Doğuş Grubu’nun yüzde 30’luk hisse ile en büyük ortağı olduğu “Jermyn Street Real Estate Found IV LP” 2014 Şubat’ında 400 milyon Euro ile “Asteras Vuliagmeni” ihalesini kazanmış, ancak Yunan Danıştay’ının  “geliştirme ve imar planlarının Yunan Anayasası’na aykırı olduğu” şeklindeki kararı üzerine satış gerçekleşememişti.

Yunan Hükümeti, ekonomik kriz nedeniyle daha iyi bir fiyat bulamayacağından, ihaleyi feshedip konsorsiyuma 275 milyon Euro’luk peşinatı iade etmek yerine, imar planlarında Danıştay’ı tatmin edebilecek şekilde değişikliklere gidilmesini tercih etti. Yaklaşık 1 yıl süren müzekelerden sonra, imar planlarında,önceden 22 olarak gösterilen inşa edilecek lüks müstakil villa sayısının 13’e indirilmesi, ayrıca 304 bin 429 metrekarelik Asteras Vuliagmeni arazisi içinde yeralan Kavuri sahilinde yerleşime yönelik herhangi bir inşa çalışması yapılmamasında anlaşmaya varıldı.

Anlaşma “Asteras Vuliagmeni”deki 3 ayrı otel olan “Arion”(123 oda, 58 bungalows) “Westin” (162 oda) ve “Afrodit”in (148 oda)  binalar yıkılmadan restore edilmelerini öngörüyor. Ayrıca 2 özel plaj ile marina da, oteller gibi 49 yıllığına konsorsiyumun kullanımına bırakılıyor. Hürriyet’in edindiği bilgilere göre “Asteras Vuliagmeni”deki inşa ve restorasyon çalışmaları en erken 2017 baharında tamamlanacak. 400 milyon Euro’luk satıştan 320 milyon Euro’yu NBG, 80 milyon Euro ya da TAİPED alacak. Doğuş Grubu Yunan ortakları ile birlikte Atina’da Flisvos, Pire’de Zea, Korfu adasında Guvia ve Lefkada adasında Lefkas marinayı almıştı. “Asteras Vuliagmeni”yi alan konsorsiyumda, Doğuş Grubun’ndan başka Abu Dabi, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Lübnanlı yatırım şirketleri yer alıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)