BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDoğuş ve Koç nereye talip?----

Doğuş ve Koç nereye talip?

Doğuş ve Koç nereye talip?
27 Eylül 2014 - 07:14 www.finansgundem.com

Beşiktaş Başkanı Orman, stat arazisinin mülkiyetiyle ilgili girişimde bulunacaklarını söyledi

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı’nın inşaatında “Yolun yarısından çok daha ilerideyiz” diyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, inşaatın çok hızlı ilerlediğine dikkat çekti:

“Temeli 25 Aralık’ta atmıştık. Oradan 1 milyon metreküp hafriyat çıkardık. O hafriyatı sadece gece 22.00 ila 06.00 saatleri arasında boşaltabiliyorduk. Arazinin her metrekaresini değerlendirmek için çalıştık. Zorlandık haliyle...”   
Ardından da Vodafone Türkiye ile yapılan işbirliğinin itici gücünü vurguladı:
“Devletten kaynak almayan tek kulübüz. Bir örnek vereyim; Bursa Belediyesi, Bursa Stadyumu için Hazine'den 30 milyon dolar aldı. İnşaatı tam 4 yıldır devam ediyor.”   

HER ŞEYİ GÖZE ALDIM

Akşam'ın haberine göre, Orman, stadın mülkiyetiyle ilgili girişimde bulunacaklarını da söyledi. Başkan Orman "Stadı yapan biziz. Stada gelen seyirci bizim. Statta oynayan oyuncuların parasını da biz veriyoruz. Yani bütün giderler bize ait. Ama Gençlik ve Spor Müdürlüğü, sponsorluk gelirlerimizin yüzde 25'ini alıyor. Diğer kulüpler için de durum aynı. Stat tamamlansın, bu işler bitsin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı da yanıma alıp Başbakan Davutoğlu’na çıkacağız. Stadı bize satmalarını isteyeceğiz. Bedeli çok yüksekmiş, arazi pahalıymış her şeyi göze aldım. Kaç liraysa verelim, yeter ki stat da arazi de Beşiktaş’ın olsun" dedi.

Stadın daha erken bir tarihte, geçen ağustos ayında da bitebileceğini anlatan Fikret Orman, “Biterdi bitmesine ama son tahlilde bu tamamen paraya bakıyor. Yani para varsa biter… Şimdi bir tarih vermeyeceğim. Ama bu yıl şampiyonluk kupasını yeni stadımızda kaldırmayı istiyoruz” dedi.   

400 MİLYONU YAKALARIZ

Kulübün mali performansı hakkında da rakamları paylaşan Orman Beşiktaş’ta başkanlık görevini üstlendiğinde, 325 milyon dolar borç ve 80 milyon dolar cirolu bir şirket devraldıklarını söyledi. Vodafone Arena bittiğinde 220 milyon dolarlık ciroya ulaşacaklarını da savunan Orman, “Sponsorluk anlaşmaları ve stadyum geliriyle 400 milyon TL'lik geliri yakalarız” diye konuştu.  

STATTAN 36 MİLYON $

Başkan Fikret Orman’ın paylaştığı rakamlara göre inşaatı süren Vodafone Arena’daki 147 locanın 111’i şimdiden satıldı. Bu satışlardan 29.4 milyon dolarlık geliri elde edildi. Geriye kalan 22 loca ise rezerv edilmiş durumda. Toplamda 2 bin adet olan VIP koltukların da 445’i satılmış durumda. Toplamda kombine satışı 7 bin adet… Buradan elde edilen gelir ise yaklaşık 7 milyon dolar. Yani, şimdiye kadar satılan loce ve VIP koltuklardan elde edilen toplam gelir 36 milyon dolar...

SÖZÜNDEN DÖNDÜ, KIRGINIM!

Stat inşaatı öncesi, Beşiktaş maçlarının hangi statta oynacağı tartışılmıştı. Orman'a o dönemde ne yaşandığını sorduk, şunları anlattı: "Yıl bazında 'Fenerbahçe'ye 8, Galatasaray'a da 8 maçı sizde oynayalım' dedik. Galatasaray kabul etti. Aziz Bey de 'tamam' dedi. Ancak Ünal Aysal, verdiği sözden döndü. Aziz Bey, eleştirilebilir ama sözünün arkasındadır. Beşiktaşlılar Galatasaray'a yakındır denilirdi ama şimdi Fenerbahçe'ye daha yakınız."
 
RESTORANLARA KOÇ DA TALİP


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, daha önce Vodafone Arena’daki restoranlar için Doğuş Grubu’nun yeme içme sektöründeki iştiraki D.ream'in ilgisinden söz etmişti. Bu konuda yeni bir bilgi veren Başkan Orman, Doğuş'un yanında, Koç Topluluğu markalarından Divan’la da görüştüklerini söyledi ve “Stat planı içinde yer alacak restoran ve kafeler için, deniz tarafında yer açtık. Bunun için de stadı 23 metre yukarı kaydırdık” dedi.

FORMA SATIŞLARI KANATLANDI...

Başkan Orman, 2011-2012 sezonundaki  66 bin forma satış adedini bu yılın üç ayında ikiye katladıklarını söyledi. Kulübün mağaza sayısı da 28'den 53'e çıktı. Kulübün bu yılın sonundaki forma satış hedefi ise 300 bin adet seviyesinde...

FiKRET ORMAN’DAN SONRAKİ BAŞKAN…

Sohbetimiz esnasında Fikret Orman’a ‘sizden sonra kim başkan olsun’ diye sorduk, şöyle bir başkan portresi çizdi: İsimler üzerine hiç düşünmedim. Ama bundan böyle Beşiktaş’ın başına nasıl para kazanıldığını ve o parayı nasıl harcayacağını bilen birisi gelmeli…”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)