BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDoğuş, bu marka ile yollarını ayıracak----

Doğuş, bu marka ile yollarını ayıracak

Doğuş, bu marka ile yollarını ayıracak
28 Ekim 2014 - 06:44 www.finansgundem.com

Crate&Barrel'ın performansıyla ilgili Doğuş hayal kırıklığına uğramış, marka ile yol ayrımına gelmiş

Türkiye organize perakendesindeki gelişme hazır giyimden mobilyaya birçok yabancı perakende grubunun ilgisini çekiyor. Amerika'nın lüks tüketiciye hitap eden mobilya, dekorasyon, aksesuar ve mutfak eşya markası Crate&Barrel da Türkiye'ye fiilen geçen yıl adımını attı.

Türkiye'ye gelirken yerli bir ortak ile hareket etmeyi tercih eden marka, Ferit Şahenk'in kaptanlığında ilerleyen Doğuş Holdingi kendine partner seçti. Daha doğrusu kamuoyu böyle sanıyor ama öğrendiğimiz kadarıyla Crate&Barrel'ı Türkiye'ye getiren Doğuş Avenu Dış Ticaretin arkasında başka ortaklar da var. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, Doğuş Avenu Dış Ticaretin yüzde 51’i Doğuş Holding'e ait. Tam bir yıl önce kurulan şirketin yüzde 49 hissedarı ise Avenu Dış Ticaret. B grubu hisseleri temsil eden bu şirketin geçen yıl Ağustos ayında Mehmet Zeki Üçdoğan ile Aytaç Erkaya tarafından kurulduğu biliniyor. Bu iki ortağın İnterpap Dış Ticaretin sahipleri olduklarını da öğrendik.

Kamuoyunda çok fazla tanınmayan bu ortakların, Doğuş Avenu şirketinin yönetim kurulu üyelerinden biri ise işadamı Cüneyd Zapsu. Doğuş Holding ve Avenu Dış Ticaretin güç birliği ile Türkiye'ye getirilen Crate&Barrel'ın ilk mağazası mayıs ayında İstanbul Zincirlikuyu'daki Zorlu Center'de açılmıştı. Markanın Avrupa'da da ilk olan bu mağazasının ardından Türkiye'deki ikinci mağazası da ağustos ayında Akasya Acıbadem AVM'de hizmete girdi. Toplam 4 bin metrekareye ulaşan bu mağazaları yılsonuna kadar 500 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyordu.

Öğrendiğimize göre Crate&Barrel'ın performansıyla ilgili Doğuş hayal kırıklığına uğramış. Hedeflere ulaşmakta zorlanan holding, marka ile yol ayrımına gelmiş. Bunun için de ortaklıktan çıkış opsiyonlarıyla ilgili diğer ortaklarla görüşülmeye başlanmış.

Markanın Türkiye operasyonlarının başında bir dönem Beymen'de genel müdürlük yapan Nur Akgerman'ın olduğunu belirtelim. Bu arada meraklıları için Crate&Barrel'in geçmişinden de biraz söz edelim. Şikago merkezli marka, 1962 yılında Gordon ve Carole Segal çifti tarafından kuruldu. Halen 7 bin çalışanı ve Kuzey Amerika'da devasa büyüklükte 160'ın üzerinde mağazası var. Yıllık cirosu 4 milyar dolara yaklaşan şirket, ABD dışındaki ilk mağazasını 2008'de Kanada'da açtı. 2010'da Al Tayer Group'la franchise anlaşmasıyla Dubai'ye girdi. Asya'daki ilk mağazası ise Ocak20l3'te Singapur'da açıldı. Türkiye, markanın girdiği dördüncü ülke. (PARA DERGİSİ)
 
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeki08 Kasım 2014 18:36

    Yanlis ortak, yanlis fiyatlama

  • 2.Dost04 Kasım 2014 13:34

    bir dost arkadaşa katılıyorum fakat; retail uzmanlarının hiç bir işten anlamıyor olması da tek sebep değil. Bakkal dükkanı gibi işletiliyorç Yazık!

  • bir dost28 Ekim 2014 21:22

    Doğuş grubu markayla değil şirketteki direktörlerle yollarını ayırmalı. Başarısızlığın sebebi kendisini retail uzmanı zanneden bu kişiler.

  • Mighty Saracen28 Ekim 2014 08:27

    Fiyatlar Dubai'den pahalı, ne bekleniyordu ki? Kentsel dönüşümle 20-22 m2'ye düşen salonlara 10m2 yer kaplayan oturma grubu satmaya çalışyorlar!