BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDoğu Avrupalı milliyetçi liderlerin yeni tutkusu: Altın----

Doğu Avrupalı milliyetçi liderlerin yeni tutkusu: Altın

Doğu Avrupalı milliyetçi liderlerin yeni tutkusu: Altın
29 Kasım 2019 - 12:06 www.finansgundem.com

Polonya hükümeti 100 ton altının ülkeye geri döndürülmesinin ardından ekonomik gücünün çığırtkanlığını yaptı. Macaristan'da Orban rezervlerinin güvenilirliğini artırmak için altın varlıklarını artırıyor.

Altına hücum, rezervleri 3 trilyonu doları aşan Rusya ile Çin'in ABD ile jeopolitik tansiyonun alevlenmesine bağlı olarak dolardan diğer varlıklara doğru çeşitlendirme adımlarını yansıtıyor.

Avrupa'nın eski komünist kanadında ise altın talebinde çeşitli motivasyonlar etkili olabiliyor.

Örneğin Slovakya Başbakanı Robert Fico, parlamentoya merkez bankasını İngiltere'de bulunan altın stoklarını ülkeye geri çağırmaya zorlama çağrısında bulundu.

Buna gerekçe olarak “uluslararası partnerlerin bazen ihanet edebileceğini” söyleyen Fico, Fransa, İngiltere, İtalya ve Almanya arasında 1938'de imzalanan, Çekoslavakya'ya ait büyük bir toprak parçasını Adolf Hitler'in ilhakına müsaade eden bir paktı işaret etti. Daha yakın zamanda İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) Venezuela'nın siyasi farklılıklar nedeniyle altın stoklarını iade etmeyi reddetmiş olması da etkili oldu.

Fico, basın açıklamasında “Münih Anlaşması'ndan sonra en yakın müttefiklerinize bile çok zor güvenebilirsiniz. Eğer bir şey olursa bu altınların bir gramını bile göremeyeceğimizi garanti ederim. Mümkün olduğunca çabuk halledelim.” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)