BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğu Akdeniz'i paylaşma zirvesi----

Doğu Akdeniz'i paylaşma zirvesi

Doğu Akdeniz'i paylaşma zirvesi
30 Nisan 2015 - 06:15 www.finansgundem.com

Mısır, Yunanistan ve Rum yönetimi liderleri Lefkoşa'da Doğu Akdeniz'i 3 ülke arasında paylaşma zirvesi düzenledi

Güney Kıbrıs’ta, Mısır, Yunan ve Rum liderler, Abdülfettah el-Sisi, Aleksis Çipras ve Nikos Anastasiadis, doğu Akdeniz’in 3 ülke arasında paylaşılmasını öne çıkaran 3’lü zirve düzenledi.

Lefkoşa Rum kesimindeki zirve, Kasım ayında dönemin Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın katıldığı Kahire’deki 3’lü zirvesinin devamı niteliğinde oldu.

TÜRKİYE’NİN İMZALAMADIĞI ANLAŞMA

‘Lefkoşa deklarasyonu’ adı altında ortak açıklama yapan 3 lider, BM uluslararası deniz hukuku sözleşmesi çerçevesinde doğu Akdeniz’de münhasır ekonomik bölge sınırlarını belirlemeye devam edeceklerini vurguladı. Türkiye, bu sözleşmeye taraf değil ve Rumların tek yanlı olarak bölge ülkeleriyle, doğu Akdeniz’i paylaşmasına karşı çıkıyor. Zirvede, Yunanistan Başbakanı Çipras ile Mısır lideri Sisi, iki ülke arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesini ele aldı. Çipras ortak basın toplantısında, Kıbrıs Rum yönetimi ile Yunanistan arasındaki deniz bölgesini ve Türkiye’yi kast ederek, “Üçüncü ülkelerin de onayının isteneceği sınır belirlemesi yerine, onay istemeyen bölgelerde (Yunanistan-Mısır) sınırları belirleyeceğiz” dedi. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ise özellikle terör ve finansmanı üzerinde durdu. Ortadoğu’daki aşırı ve bölücü örgütlere silah ve mali yardımların kesilmesi gerektiğini söyledi. Liderler Kıbrıs sorunu konusunda da görüşlerini açıkladı.

ÇİPRAS: AKINCI ŞAŞIRTICI

Yunanistan Başbakanı Çipras, Mustafa Akıncı’nın KKTC Cumhurbaşkanı seçilmesinin şaşırtıcı ve umut verici bir gelişme olduğunu belirtirken, Sisi, Ada’daki halkların birleşerek bir bütün olduğu çözümü arzuladıklarını ifade etti.

"RUM GAZI" MISIR'A

LİDERLER, basın toplantılarında soru kabul etmedi. Kapalı kapılar ardındaki neler konuşulduğunu ise Rum hükümet sözcüsü Nikos Hristoduludis açıkladı. Hristodulidis, zirvenin en önemli konusunun doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları olduğunu söyledi. Rum sözcü, Anastasiadis ile Sisi arasındaki ikili görüşmede, Rumların Afrodit adı verilen parselde buldukları doğalgazın Mısır’a ulaştırılması konusunun ele alındığını ve Sisi’nin konuya olumlu yaklaştığını duyurdu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)