BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDogecoindeki realizasyon, altcoinleri coşturdu----

Dogecoindeki realizasyon, altcoinleri coşturdu

Dogecoindeki realizasyon, altcoinleri coşturdu
06 Mayıs 2021 - 13:05 www.finansgundem.com

Yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 14 bin değer kazanan Dogecoin'in yükselişi, yatırımcıların kârlarını alarak yükselme potansiyeli olan diğer kripto paralara yönelmesiyle birlikte altcoinleri de etkiledi.

Tüm kripto para piyasalarında yatırımcıları heyecanlandıran ve piyasanın toplam değerini yukarı taşıyan en az bir sürpriz tetikleyici bulunuyor. 

2021 boğa piyasasında da bu tetikleyici, popülerlik konusunda patlama yaşayan ve hem geleneksel hem de alternatif finans çevrelerinde gündem olan Dogecoin (DOGE) oldu.

Dogecoin'in yıl başından beri geçen yaklaşık dört ayda yüzde 14 bin değer kazanmasıyla birlikte, yatırımcıların kârlarını realize edecek adımlar atması ve yükselme potansiyeli olan bir sonraki kripto parayı araması doğal karşılanıyor.

Dogecoin'in performansı, Bollinger Bantları göstergesinin yaratısıcı John Bollinger'ın bile dikkatini çekti. Daha önce kripto paranın performansını etkileyici bulduğunu söyleyen Bollinger, 5 Mayıs tarihli gönderisinde Dogecoin yatırımcılarının 0,69 doların pik olabileceğini düşünmeye başlaması gerektiğini tavsiye etti:

Görünüşe göre bazı yatırımcılar, Bollinger ile benzer görüşleri paylaşıyor. DOGE, 0,69 dolara ulaştıktan sonra yüzde 25 düzeltme yaşadı, daha sonra ise yeniden 0,60 dolar civarına yükseldi.

Dogecoin'in ivmesi büyük altcoin'lere yaradı

Piyasa gözlemcileri, DOGE'un işlem hacminin büyük çoğunluğunun alım satım uygulaması Robinhood üzerinde gerçekleştiğini fark etti. Platformdaki diğer kripto paralar da DOGE'tan alınan kârların görece daha yavaş bir performans gösteren kripto paralara aktarılmasından faydalanabilirdi.

Gerçekten de 5 Mayıs'ta Robinhood'da listelenen tüm büyük kripto paralar, DOGE yüzde 25 değer kaybederken çift haneli artışlar gösterdi.

En büyük artışlardan birini gösteren Ethereum fork'u Ethereum Classic (ETC), aynı gün içinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 100 dolara çıktı. Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin SV (BSV) de yüzde 25-30 arası değer kazandı.

Robinhood'da listelenen tokenlerden daha az artış gösteren Litecoin'in (LTC) fiyatı da yine de yüzde 15 artış gösterdi ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 375 doların yalnızca yüzde 7 altına, 351 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin mi, Ether mi? Hangisine yatırım yapmalı?

Bitcoin, 57 bin dolar bandında

Bankalarda kripto para hazırlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)