BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleri'Dogecoin'ciler hastalanmaya başladı!----

'Dogecoin'ciler hastalanmaya başladı!

'Dogecoin'ciler hastalanmaya başladı!
02 Ağustos 2021 - 14:53 www.finansgundem.com

Dogecoin para biriminin geliştiricisi, kripto para piyasası hakkında adeta açtı ağzını yumdu gözünü. Markus, Dogecoin para birimini destekleyenlerin bilerek ya da bilmeyerek projenin ömrünü kısalttıklarını söyledi.

Dogecoin (DOGE) para biriminin kurucu ortağı Billy Markus, internet şakası tabanlı meme-coin topluluğunun "erken hastalık belirtisi" gösterdiğini ileri sürdü.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Markus, Dogecoin para birimini destekleyenlerin sosyal mecralardaki davranışlarıyla, bilerek ya da bilmeyerek projenin ömrünü kısalttıklarını söyledi.

2014 yılında, Reddit platformu üzerinden açık bir mektup paylaşan Markus, 7 yıl önce yazıklarının bugün de geçerli olduğunu ifade etti.

Mektubunda Markus, insanların pozitif gelişmelere dahil olmayı bırakıp, diğer insanların bir şeyler yapmasını bekleyerek şikayette bulundukları zaman, "topluluğun hastalanmaya başladığını" kaydetti.

Paylaştığı tweet'te şu ifadeleri kullandı:

An itibarıyla topluluğun birçok hastalık belirtisi gösterdiğini düşünüyorum. Geçerli davranışların, potansiyel olarak topluluğun ömrünü nasıl etkilediğini anlamamız gerekiyor.

İnternet şakası olarak 2013 yılında geliştirilen Dogecoin, başlangıç aşamasında Reddit ve Twitter gibi sosyal mecralarda kaliteli içeriklerin ödüllendirilmesi için hayata geçmişti. İçerik üreticilere bahşiş gönderilerek teşvik sağlanıyordu.

Dogecoin, 2014 yılından itibaren bahşiş para birimi olarak kullanılmaya başladıktan sonra çok hızlı biçimde yayıldı.

Haziran ayında Markus, internet şakası üzerinden geliştirilen kripto para biriminin başarısının arkasında yatan nedenleri; altcoin olarak kullanmak, içerik üreticilerine bahşiş vermek, internet şakaları (meme) üretmek ve insanlığa katkı sağlayacak projelere katkı sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda kullanılmasına bağlamıştı. 

DOGE 160 kattan fazla değerlendi

Dogecoin fiyatı 2021 yılının başında 0,00456 dolarken, 8 Mayıs tarihinde toplamda %16.128 oranında artarak 0,74 dolara kadar çıktı.

Daha sonra keskin bir düşüşe geçen altcoin, bu yazı hazırlanırken 0,205 dolar civarındaydı. 1 Ocak tarihinden 2 Ağustos'a kadar geçen sürede DOGE fiyatı %4.395 oranında artmış oldu.

DOGE, toplam 26,8 milyar dolar piyasa değeri ile 8'inci sırada yer alıyor.

Dogecoin fiyatı son 24 saat içinde dolar karşısında yüzde 3,5 oranında geriledi.

Kripto paralar yükselse de panik artıyor

Çin kripto paralar için sıkı denetimleri sürdürecek

ABD'de senatörler kripto piyasası için düğmeye bastı

Bitcoin, 40 bin doların altında

Dogecoin'de kazanmak için ne kadar risk alabilirsiniz?

Elon Musk'a güvenip Dogecoin'e yatırım yapan yandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)