BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDoğayı tahribatın etkisi: Çöp şehir Dakka!----

Doğayı tahribatın etkisi: Çöp şehir Dakka!

Doğayı tahribatın etkisi: Çöp şehir Dakka!
24 Ocak 2022 - 15:27 www.finansgundem.com

Çarpık kentleşmenin, aşırı fabrika ve kontrolsüz üretimin yanı sıra, otomobil ve araçların yarattığı çevre kirliliğinin en çok yaşandığı ülkelerin başında gelen Bangladeş'te çekilen fotoğraflar yaşanan insani dramı gözler önüne seriyor.


Haber ajansı Reuters, Güney Asya ülkesi Bangladeş’te çekilmiş fotoğrafları kamuoyu ile paylaştı. Özellikle batı dünyasında sıklıkla kullanılan fast fashion (hızlı moda) akımı ile birlikte üretimin tüketimi geçtiği günlerde, Bangladeş’te çekilen fotoğraflar bütün Dünya’da geçerli olan bilinçsiz tüketimin etkilerini gözler önüne serdi.

Sözcü'deki habere göre; Bangladeş’in en büyük kenti ve başkent olan Dakka’da gökyüzünden çekilen fotoğraflarda şehirde yaşanan kirlilik dikkat çekti. Türkiye’de de şubeleri bulunan çok sayıda markanın üretim tesislerinin olduğu Dakka’daki atıklar bölgede yaşamı büyük oranda etkiliyor.

(Fotoğraflarda çevre kirliliğinin yarattığı tahribat gözler önüne seriliyor.)

Plastik maddelerin, atıkların ve kullanılmayacak ve doğada çözünmeyecek materyallerin nehirleri adeta tıkadığını gösteren fotoğraflarda, insanlar köprüler üzerinden ilerlemeye çalışıyor.

Dünyada kirlilik oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Bangladeş’in başkenti Dakka içinden çok sayıda nehir geçiyor. Fakat fabrikaların ve üretim tesislerinin atıkları dolayısıyla bu nehirlerdeki sular temizlenemiyor bile.

Çevre kirliliğine 2021'de 350 milyon lira ceza kesildi

 

Plastik kirliliği iklim değişikliği kadar tehlikeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)