BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğan Holding için bomba iddia!----

Doğan Holding için bomba iddia!

Doğan Holding için bomba iddia!
27 Ekim 2015 - 14:32 www.finansgundem.com

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasına tepki gösterdi ve bomba bir iddiada bulundu

DSP Genel Başkanı Masum Türker Bugün TV, Kanaltürk ve Bugün gazetesinin de içinde bulunuğu Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasına tepki gösterdi. Yapılan işlemin hukuki değil, siyasi olduğunu savunan Türker, yakın bir zamanda Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Holding'e de aynı yöntemi uygulamak için çalışma yapıldığını ileri sürdü:
 
"Üzülerek söylemeliyim, benim öteden beri edindiğim bilgileri ve bu konuda yapılan çalışmaları da bilerek söylüyorum ,benzer bir durumu yakın bir tarihte Aydın Doğan Grubu'na, Doğan Holding'e de uygulamak üzere çalışma yapılmaktadır."
 
Türker, Koza İpek Grubu'nun başına gelenlerin, Türkiye'de her an herkesin başına gelebileceğini söyledi.
 
Genel Başkan Türker, seçim çalışmalarına İzmir'de devam ediyor. Bir otelde basın toplantısı düzenleyen Türker, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasına tepki gösterdi. Koza İpek Grubu'nun aynı zamanda bir medya grubu olduğunu hatırlatan Masum Türker, "Medya grubunu da içeren ve Türkiye'de girişim hürriyetini etkileyen bir durumla karşı karşıyayız. Kayyum tayin edilerek, yönetime el koyulması. Bu olgu, görünüşte medya özgürlüğüyle ilgilidir ama bence bu olgu, Türkiye'de girişim özgürlüğüyle ilgildir. Türk Ceza Yasası'nın 133. maddesine bir delil olmaksızın, nasıl yazıldığı belli olmayan ve gerçeği yansıtıp yansıtmadığı kesinlik kazanmamış bilirkişi raporuna dayanarak yapılan bu işlemler, Türkiye'de bugün faaliyette bulunan bütün iş gruplarının her an başına gelebilir.
 
Benzer bir durumu yakın bir tarihte Aydın Doğan grubuna, Doğan Holding'e de uygulamak üzere çalışma yapılmaktadır. Bunu yaparken de hiç umulmadık yerde, özelikle Aydın Doğan'ın kızlarından birisini bu işin içine katarak, bugün Akın İpek ve onun grubu olan Koza İpek grubuna yapılanın benzeri planlanmaktadır.
 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)