BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğalgazdan 1 TL daha alınacak!----

Doğalgazdan 1 TL daha alınacak!

Doğalgazdan 1 TL daha alınacak!
24 Eylül 2013 - 08:30 www.finansgundem.com

Başkentgaz’ı alan Torunlar Grubu'ndan aboneleri kızdıracak yeni bir uygulama geldi

Başkentgaz’ın yüzde 100’ünün özelleşmesiyle birlikte ilk olarak gaz satışlarında metreküp sınırlaması getirilmişti. Tepki çeken uygulamanın ardından aboneleri kızdıracak ikinci bir adım daha atıldı.
Cumhuriyet'in haberine göre, artık Ankaralılar her doğalgaz alımı yaptıklarında “işlem ücreti” adı altında 1 TL ödemek zorunda. Başkentgaz’ın Ankara’da 2 milyon abonesi bulunuyor. Her abonenin ayda bir kere gaz alması durumunda ilgili kurumların kasasına 2 milyon TL girecek.
Anakent Belediyesi’nin en çok gelir getiren kurumlarından Başkentgaz’ın satılması, Ankaralıların sırtına yeni bedeller yüklüyor. Sonuca bağlanamayan ihalelerin ardından, son ihale öncesinde yüzde 100’ünün özelleşmesi kararlaştırılan Başkentgaz’ın yeni sahipleri özelleşmenin ardından tüketiciye ek yükler getiriyor. Satışın ardından Ankaralıların tepkisini çeken ilk uygulama, gaz satışına sınırlama getirilmesi oldu. Mevsimlere göre farklılık gösteren metreküp sınırlamalarında, başkentlilerin özellikle kış aylarından sıkıntı yaşayabileceği öngörülüyor.
Başkentgaz sınırlamanın ardından özelleşme öncesinde olmayan bir uygulamaya daha başladı. Yeni uygulamayla PTT ve gaz satışı yapan bankalar, abonelerden gaz alımı sırasında 1 TL “işlem ücreti” alıyor. 2 milyon aboneli Başkentgaz’ın her müşterisinin ayda bir kez gaz alımı yaptığı düşünüldüğünde, şirketin kasasına fazladan 2 milyon TL para giriyor.
İşme ücreti uygulaması özelleştirme sonrası başlatılırken, daha önce bankalarla yaptığı, “mekânik sayaç abonelerinin doğalgaz fatura bedelleri ve elektronik sayaç abonelerine doğalgaz satışının tahsiline ilişkin protokol”e göre, bankalar, “Gaz almak için müracaat eden Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. abonelerinden komisyon/masraf vb. nam altında hiçbir ücret telap etmeyecektir” ifadeleri yer alıyordu.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • burak01 Ekim 2013 00:20

    ankaralılar bunun faturasını melihe çıkarın seçimlerde.

  • chello24 Eylül 2013 22:20

    Hesapta yanlışlık var. O gazı almak için insanlar otobüse yada minibüse biniyor. 3,6 TL gidiş dönüş parası veriyor. Bir de 1 TL alınacak. Ohhhh, durmak yok yola devam

  • kenan24 Eylül 2013 16:30

    ankarılara melih gökçek kazığı seçimlerde hesabını sorun hakkınızı arayın.hak verilmez alınır.

  • özce Kırcan24 Eylül 2013 13:23

    Yazıklar olsun kimse vatandaşı düşünen yok.Devamlı vatandaşı nasıl kandıralım diye bakıyorlar.Her halde bu gidişde vatandaş soba yakıyordu.Bu sene soba yakmıyanlarda yakacaktır. çünkü ancak insanlar ısınacaktır.Bu dünya varsa bununda öteki dünyası vardır.onları allaha havale edelim ve ediyorum.

  • Burhan24 Eylül 2013 09:58

    Özelleştirmenin yavaş yavaş vatandaşa faturası belli oluyor daha neler göreceğiz ve cebimizdeki kuruşa dahi göz dikecekler Ankara için melih beyin kabul gördüğü durum ortada.