BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Doğalgaza tavan fiyatla Rus manipülasyonu sona erecek"----

"Doğalgaza tavan fiyatla Rus manipülasyonu sona erecek"

Doğalgaza tavan fiyatla Rus manipülasyonu sona erecek
20 Aralık 2022 - 13:36 www.finansgundem.com

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, AB üyesi ülkelerin, doğalgazda tavan fiyat uygulanmasında anlaşmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, bunun, "Rusya'nın piyasa manipülasyonunun" sona ermesi anlamına geldiğini kaydetti.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Brüksel'deki son toplantıda anlaşmaya varıldığını anımsattı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin, doğalgaza megavatsaat başına 180 euro tavan fiyat uygulanmasında anlaşmasının memnuniyet verici olduğunun altını çizen Morawiecki, "Bu, Rusya'nın piyasa manipülasyonunun sona ermesi anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

AB üyesi 27 ülkenin enerji bakanları, Avrupa'daki enerji krizine karşı alınacak önlemleri ve ithal doğalgaza uygulanacak tavan fiyatı görüşmek üzere dün Brüksel'de bir araya gelmişti.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, üye ülkelerin aşırı yüksek gaz fiyatlarını sınırlamak için geçici bir mekanizma üzerinde anlaştıkları belirtilmişti.

Açıklamada, tavan fiyatın Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören vadeli gaz kontratının 3 iş günü boyunca 180 euroyu aşması ve aynı dönemde Avrupa'da sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) megavatsaat fiyatının küresel piyasaların 35 euro üzerine çıkması durumunda yürürlüğe gireceği ifade edilmişti.

Rusya, doğalgaz fiyat sınırını doğru bulmuyor

 

AB'nin gaz tüketimi yüzde 20 azaldı

 

Pakistan, Azerbaycan'dan ek doğalgaz ithal edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)