BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğalgaz fiyatları Joe Biden sonrası yükseldi----

Doğalgaz fiyatları Joe Biden sonrası yükseldi

Doğalgaz fiyatları Joe Biden sonrası yükseldi
08 Aralık 2021 - 08:48 www.finansgundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, ABD Başkanı Biden'ın Rusya'ya karşı yaptırım olarak Kuzey Akım 2'nin durdurulabileceğine dair açıklaması sonrasında salı günü yüzde 6 yükselişle 95,5 euroya tırmandı.

Bloomberg'in haberine göre ABD Başkanı Joe Biden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’yı işgal etmesi halinde Kuzey Akım 2 Boru Hattı projesinin durdurulmasını istiyor. Biden’ın yeni Ukrayna’nın işgali durumunda Almanya’daki yeni yönetimden böyle bir karar alınmasını isteyebileceğini belirtti.

Biden, Putin ile salı günü gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Kuzey Akım 2’ye uygulanabilecek olası yaptırımlar konuşulurken Putin, savaş çıkarma niyetinde olduğuna dair iddiaları reddetti.

ABD’nin masasında arasında Kuzey Akım 2 dışında Rus bankalarına ve ülkeden ihraç edilen belirli ürünlere yaptırım uygulanmasına yönelik seçenekler de bulunuyor. Genel olarak amaç ekonomik olarak ülkeye yeterince büyük bir zarar verebilecek ve kapsamlı bir paket oluşturmak.

Avrupa’da doğalgaz fiyatları ise Biden’ın Kuzey Akım 2 yaptırım tehdidinden sonra yükseldi. Hollanda doğalgaz vadelileri salı günü yüzde 6 yükselişle megavatsaat başına 95,5 euroya tırmandı. Doğalgaz fiyatları Kasım başından bu yana 85-95 euro fiyat aralığında dalgalı bir seyir izliyordu.

Joe Biden'ın oğlu Hunter hakkında bomba iddia!

 

Rusya Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını geriletti

 

ABD: Rusya'ya güçlü yaptırımlarla yanıt verilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)