BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğal gaz tüketimi dün rekor kırdı----

Doğal gaz tüketimi dün rekor kırdı

Doğal gaz tüketimi dün rekor kırdı
19 Ocak 2021 - 13:56 www.finansgundem.com

18 Ocak Pazartesi günü tüm zamanların tüketim rekoru kırılarak ülke çapında 272,3 milyon metreküp doğal gaz tüketimi gerçekleşti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Böylece daha önce 8 Ocak 2019’da gerçekleşen 245 milyon metreküplük tüketim rekoru aşıldı. Yine dün, İstanbul’daki tüketim 51,1 milyon metreküp olurken Ankara’da 22,7 milyon metreküp olarak gerçekleşti. Böylece her iki şehirde de tüm zamanların rekoru kırılmış oldu." dedi.

Dönmez şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu tüketime karşılık, tüm Türkiye’de 274,2 milyon metreküp gaz arzını kesintisiz sağlamayı başardık. Doğal gaz arz güvenliğimizi sağlamaya yönelik aldığımız önlemler sayesinde rekor tüketim artışını hiçbir kesinti ya da kısıntıya gitmeden karşıladık.

Doğal gaz arz güvenliğimizi sağlamak için LNG, FSRU ve depolama projeleriyle sisteme günlük gaz verme kapasitemizi 339 milyon metreküpe çıkardık. Pik zamanlar da dâhil olmak üzere günlük tüketimi çok rahat karşılayabilecek gelişmiş bir altyapıya sahibiz. Kısa vadede hedefimiz olan günlük gaz akışını 400 milyon metreküpe çıkaracak çalışmalarımıza da aralıksız devam ediyoruz.

Tüm yatırımlarımızla Milletimize kesintisiz ve sorunsuz enerji arzını sağlamayı hedefliyoruz."

Türkiye aşılamaya en hızlı başlayan ülke oldu

Bolu eksi 32 dereceyle Türkiye'nin en soğuk ili oldu

Yusufeli Barajı'nda son 4 metre

Normalleşme için tarih belli oldu!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)