BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğa Koleji’nde kriz büyüyor!----

Doğa Koleji’nde kriz büyüyor!

Doğa Koleji’nde kriz büyüyor!
13 Kasım 2019 - 16:17 www.finansgundem.com

Doğa Koleji’nde aylardır yaşanan ekonomik sıkıntılar öğretmenlerin yanı sıra velileri de isyan noktasına getirdi.

Doğa Koleji'nde çalışan öğretmenlerin eylül maaşlarının yüzde 70’inin, ekim maaşlarının ise tamamının yatırılmamasına tepkiler sürerken, bu duruma son günlerde sürekli dile getirilen, okulun satılacağı hatta satıldığı iddiaları, okullardaki yönetici baskıları ve ödenmeyen eğitim-öğretim ödenekleri de eklendi.

65 bin öğrencisi ve 15 bin personeli bulunan Doğa Koleji'nde kriz giderek büyürken, okulun farklı kampüslerinde öğretmenler iş bırakma ve rapor alma gibi adımlarla eyleme geçti. Yaşananlara sessiz kalmayan veliler de bugün Ataşehir'deki genel müdürlük binası önünde basın açıklaması yaptı.

Öğretmen maaşlarının ödenmemesi ve okulun satıldığı iddialarına ilişkin yönetimden açıklama gelmemesi üzerine, veliler bugün Ataşehir'deki Doğa Koleji Genel Müdürlük binası önüne basın açıklaması çağrısı yaptı.

EKONOMİK SORUNLAR ÖĞRENCİLERİ ETKİLEMEYE BAŞLADI

Son dokuz aydır kurumun içinde bulunduğu ekonomik durumun, çocuklarının eğitimine olumsuz yansımalarının başlaması nedeniyle açıklamayı zorunlu bulduklarını ifade eden veliler “Türkiye’nin, en çok öğrencisi olan özel eğitim kurumu maalesef zor günler yaşıyor. 2018 yılında cirosuyla Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasına giren okulumuzun bu duruma gelmesi hepimizi üzmektedir” dedi.

Problemi yok kabul etmenin, onun çözülmesi anlamına gelmeyeceğini ifade eden veliler taleplerini şu şekilde sıraladı:

65 bine yakın öğrencisi olan bu kurumun, 15 binden fazla çalışanının yaşadıkları maaş mağduriyetlerini bile göz ardı ederek büyük bir özveriyle çalıştıklarını görüyoruz. Özellikle öğretmenlerimize minnettarız.Çocuklarını bu eğitim kurumuna teslim eden veliler olarak cevap beklediğimiz sorular var.

1- Doğa Koleji’nde son dokuz aydır öğretmen maaşlarının ödemelerinde neden sıkıntı yaşanıyor, kurum sahibi bununla ilgili hangi önlemleri aldı?

2-) Son iki aydır maaş alamayan öğretmenler, bazı kampüslerde dün ve bugün derse girmemiştir. Kurum, çocuklarımızın eğitimlerini sorunsuz sürdürebilmesi ile ilgili hangi önlemleri almıştır?

3-) Aylardır Doğa Koleji’nin satılacağı ve el değiştireceği ile ilgili basın kuruluşlarında çeşitli haberler çıkıyor. Kurumun satışı ve geleceği ile ilgili veli, öğrenci ve öğretmenlere neden açıklama yapılmıyor?

4-) Aylardır öğretmenler maaş alamazken, öğrencilerimiz, öğretmenler derse girmediği için mağdur olurken Milli Eğitim Bakanlığımızın almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır?

ÖĞRETMENLER DERSLERE GİRMİYOR

Öte yandan Doğa Koleji genel merkezinden yanıt bekleyen öğretmen ve velilere hâlâ bir açıklama yapılmazken, İstanbul Gaziosmanpaşa Kampüsü'nde öğretmenler derslere girmeme kararı aldı. İstanbul Bostancı Kampüsü'nde de bazı öğretmenlerin rapor alıp derslere girmeyerek yaşanan hak gasplarını protesto ettiği bildirildi. Doğa Koleji öğretmenleri kuruma yönelik daha kapsamlı protesto eylemlerine hazırlanırken, Avrupa yakası kampüslerinden istifa eden öğretmenler olduğu bilgileri de geliyor.

Kimi okul müdürlerinin ise maaşlarını alamadıkları için derslere girmek istemeyen ve iş yükünü reddeden öğretmenlere yönelik mobbing uyguladığı belirtiliyor. Diğer taraftan öğretmenlerin alacaklarının ne zaman ödeneceğine ilişkin sorularına ise yöneticiler tarafından tatmin edici yanıtlar verilmediği öğrenildi . (Sözcü)

Doğa Koleji’nde maaş krizi

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan yonat15 Kasım 2019 00:50

    bi özel okul furyasıdır almış başını gidiyor.... herkes çocuğunu çok özel falan mı sanıyor yoksa bu akp türk eğitim milletini mahvettiği için insanlar çocuklarını gönderecek okulmu bulamıyor...?? yazık be 

  • Namyelüs14 Kasım 2019 23:44

    Kurumun 9 aydır ekonomik sıkıntı yaşadığını biliyorsunuz ve çocuklarınızı hala bu kuruma gönderiyorsunuz öyle mi.Öğretmenlerin istifa haberleri geliyor ve siz hala çocuklarınızı aynı kuruma göndermeye devam ediyorsunuz öyle mi.Biraz hak etmiyor musunuz?

  • Ebru Şentürk05 Aralık 2019 14:40

    Kızım 3. Sınıfta ve öğretmeninden çok memnunuz. Eğitim konusuna değiştirin gitsin diye bakmanız hiç hoş olmamış. Yönetim kötü diye tuttuğunuz takımı bırakıyor veya yaşadığınız şehri değiştiriyor musunuz? Çalışan öğretmenler işsiz mi kalsın biz çocuklarımızı okuldan alınca. Umarım okul önceliği eğitim olan birine satılır.

  • Erman er15 Kasım 2019 18:43

    Bir darbede sen vur batsın sen hangi müesseyi temsil ediyorsun

  • Emekli15 Kasım 2019 13:05

    ödenmiş paralar geri ödenmiyor bu saatten sonra hangi okul kabul eder  buraya kadarda öğretmen ve çalışanların fedakarlığı ile geldik