BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğa Koleji'nde düğüm çözülebilecek mi?----

Doğa Koleji'nde düğüm çözülebilecek mi?

Doğa Koleji'nde düğüm çözülebilecek mi?
19 Aralık 2019 - 10:39 www.finansgundem.com

Türkiye'nin en büyük özel okul zinciri Doğa Koleji, İTÜ Vakfı'na yakın. Doğa Koleji yönetimi dün akşam İTÜ Rektörü Prof. Mehmet Karaca'ya bir sunum gerçekleştirdi ve bu sunumun da olumlu geçtiği öğrenildi.

Türkiye'nin en büyük özel okul zinciri Doğa Koleji'nde düğümün çok yakında çözülmesi bekleniyor.

İTÜ Vakfı'ndan dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada “Doğa Koleji ile ilgili müzakereler olumlu yönde devam ediyor. Bilgilendirme en kısa sürede yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı. Taraflar yaklaşık 800 milyon TL’ye el sıkıştı. İTÜ Vakfı yakında detaylı bir açıklama yapılacağını ifade ediyor.

Rektöre sunum yapıldı

Dün akşam Doğa Koleji yönetimi İTÜ Rektörü Prof. Mehmet Karaca'ya okulun durumu hakkında bir sunum yaptı ve tarafların bu toplantısı da olumlu geçti. Okulun borçlu olduğu iki bankanın da bu anlaşmaya sıcak baktığı öğrenildi. Sozcu.com.tr'nin görüşüne başvurmak için aradığı Prof. Mehmet Karaca'nın telefonuna ulaşılamadı.

Doğa Koleji'nin sahibi kimdir, ne olmuştu?

Doğa Koleji’nde maaşlarını alamayan öğretmenler ders boykotu yapmış, yönetimden açıklama talep eden veliler ise geçen hafta İstanbul Ataşehir'deki genel müdürlük binasında toplanmıştı. Yönetimden yanıt alamayan veliler girişteki turnikeleri aşarak genel müdürlük binasına girmişti.

İTÜ Vakfı, Bakan Selçuk'a soruldu

Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı'na satıldığı yönünde iddialar da basına yansımıştı. Milli Bakanı Selçuk, basın mensuplarının bu yöndeki sorusuna, dışarıdan birçok bilgi bulunduğunu ama Bakanlık olarak, kanıta dayalı durumlara baktıklarını söylemişti.

49 kurucu teklif yaptı

Doğa Koleji’ni satın almak için önceki gün okulun lisanslı 49 kurucusu da teklif yaptı. Teklifin detaylarına göre Uluer Grup ana merkeze ait 126 şubenin yüzde 60'ını almak istiyor. Geri kalan şubelerin diğer kuruculara ait olması öngörülüyor. Franchise sahipleri sorunu çözmek, geçmiş öğretmen maaşlarını ödemek ve gelecek yıl Eylül’e kadar maaşları ödeyebilmek adına bir finans planı oluşturdular. 49 şubenin yaklaşık 600 milyon TL gibi bir rakamı ödemeye hazır oldukları belirtiliyor.

Uysal da adaylar arasında 

Öte yandan Nişantaşı Üniversitesi’nin kurucusu Levent Uysal’ın da okulu almak için ciddi adaylar arasında olduğu ifade ediliyor.

Can Holding de ilgilenmişti

Son zamanlarda yaptığı satın almalarla adından söz ettiren İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin sahibi Can Holding de Doğa için teklif vermiş fakat daha sonra taraflar anlaşamamıştı.

İTÜ Vakfı hakkında 

İTÜ Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin daha fazla güçlenmesi ve çağdaş düzeye ulaşması için maddi ve manevi katkılarda bulunmak temel amacıyla 4 Nisan 1984 tarihinde kuruldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)