BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDiyarbakır'da teröre tepki yağdı----

Diyarbakır'da teröre tepki yağdı

Diyarbakır'da teröre tepki yağdı
15 Ocak 2016 - 04:27 www.finansgundem.com

Diyarbakır Çınar'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ilçe halkı yaşadıkları korku ve mağduriyeti anlatırken, teröre tepkisini dile getirdi

Diyarbakır'da Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile lojmanına dün gece bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda ev, iş yeri ve kamu binasında hasar oluştu.  Bir bebek, iki çocuk, bir polis toplam 6 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. Bombanın patladığı bölge harabeye döndü. Saldırının özellikle Yeşil ve Gazi mahallelerindeki binalarda hasara neden olduğu gözlendi.

Patlama nedeniyle İlçe Emniyet Amirliğinin bulunduğu sokaktaki bazı evlerin duvarları yıkılırken, Kaymakamlık binasının da camları kırıldı. Saldırıda, Yeşil Camii'nin de camları kırılırken, caminin içerisinde şarapnel parçaları olduğu gözlendi.

Valilikçe ilçeye gönderilen ekip tarafından hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

"Büyük bir patlama sesi duyduk. Deprem oldu sandık"

Patlamada evi ve iş yeri zarar gören Selamiye D, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın elektrik kesintisine neden olduğunu belirterek, evde büyük korku yaşadıklarını söyledi.

"Büyük bir patlama sesi duyduk. deprem oldu sandık. Camlarımız kırıldı" diyen Selamiye D, iş yerinde de büyük hasar oluştuğunu belirtti.

Patlamanın şiddetiyle evlerinin yıkılacağı korkusu yaşadıklarına dikkati çeken Selamiye D, "Patlamadan sonra silah sesleri geldi. Mağduruz. Barış, barış diyorlar, hani barış? Yazık değil mi? İnsanlar ölüyor. Gece gündüz evimizde uyuyamıyoruz. Çocukları okula gönderemiyoruz. Artık bitsin bu olaylar" dedi.

Evlerini tahliye ettiler

Patlamanın meydana geldiği sokakta evi bulunan Özgür A. ve ailesi, duvarları yıkılan evlerini tahliye etmek zorunda kaldı.

Özgür A, patlama sonrasında 2 katlı evlerinin duvarlarının yıkıldığını, bu nedenle evlerinden ayrılmak durumunda kaldıklarını aktardı.

Akrabalarının evine geçici olarak yerleşeceklerini bildiren Özgür A, "Patlama olduğu sırada evde 5 kişiydik. Duvarların bir kısmı yıkıldı. Bu nedenle taşınıyoruz. Ev oturulacak gibi değil" ifadesini kullandı.


Patlamada evi hasar gören bir kadın gözyaşlarına boğulurken, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

"Bu olayı yapanları lanetliyorum"

Metin T. ise patlamanın yaşandığı anda uyumaya hazırlandıklarını bildirdi.

Patlamanın etkisiyle camları kırılan evlerinde büyük hasar oluştuğunu anlatan Metin T, "Patlamadan sonra çatışma başladı. Elektrik kesintisi olduğundan dışarı çok karanlıktı. Mermiler bize gelir diye korkudan dışarıya çıkamadık. Salona geçtik sabaha kadar ayakta bekledik" diye konuştu.

Evlerinin oturulamaz hale geldiğini aktaran Metin T, "Saldırı polise veya bize yapılmış fark etmez. Ne olduysa siviller zarar gördü. Neredeyse ilçenin tüm evleri hasar gördü. Bu olayı yapanları lanetliyorum" ifadesini kullandı.

"Polis de asker de sivil de ölmesin"

İbrahim Ö, patlama sesiyle uykudan uyandığına işaret etti.

Patlama sırasında evin içini toz kapladığını, eşi ve 3 çocuğu ile enkaz altında kaldıklarını belirten İbrahim Ö, yaralanan eşi ve çocuklarının tedavisinin sürdüğünü ifade ederek, "Polis de asker de sivil de ölmesin. Ölüme karşıyız" dedi.

1 TON PATLAYICI

Olay yerinde yapılan ilk incelemede infilak ettirilen kamyonete teröristlerin, yaklaşık 1 ton güçlendirilmiş patlayıcı yüklediği belirlendi. Şiddetli patlamada kamyonet paramparça olurken, olay yerinde derin bir çukur oluştu. Yetkililer, saldırıyı en az 15 kişilik PKK’lı grubun düzenlediğini kaydetti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)