BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDiyarbakır'da saldırı! 2 şehit, 4 yaralı----

Diyarbakır'da saldırı! 2 şehit, 4 yaralı

Diyarbakır'da saldırı! 2 şehit, 4 yaralı
26 Temmuz 2015 - 07:02 www.finansgundem.com

Dyarbakır Lice'de askeri aracın geçişi sırasında patlayıcı yüklü araç infilak ettirildi, 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı

Diyarbakır'da askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 asker şehit olurken 4 asker de yaralandı. Diyarbakır-Bingöl karayolunun Fis Ovası Arıklı Köyü yol ayrımında yol kesildiği ihbarına giden askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki patlayıcı yüklenmiş otomobil patlatıldı. Olayda iki asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Askerler Diyarbakır'daki hastanelere götürülüp tedaviye alınırken, patlamanın olduğu bölgeye takviye birlikler gönderilip operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY: ÖNCE BOMBA, SONRA SİLAHLA ATEŞ
Genelkurmay'ın internet sitesinde olayla ilgili şu açıklama yer aldı:
Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 25 Temmuz 2015 günü saat 22.30 sıralarında, Diyarbakır Lice İlçesi Kayacık Köyü yol ayrımında, Diyarbakır-Bingöl yolunun kesildiği ve üç aracın yakıldığı ihbarı üzerine, olay yerine önce iki Jandarma Özel Harekât Timi, bilahare takviye kuvveti olarak dört Jandarma Komando Timi altı zırhlı kobra aracı ile birlikte sevk edilmiştir. Unsurlarımızın olay yerine geldiği esnada, bölücü terör örgütünce önceden haince bir şekilde planlanmış bomba yüklü bir araç ile aynı noktada yere döşenmiş el yapımı patlayıcının (EYP), bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlatılması sonucu, bir zırhlı kobra aracı devrilmiş, müteakiben unsurlarımız teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına alınmıştır. EYP patlatılması sonucu devrilen ve hasar gören zırhlı kobra aracının içerisinde bulunan kahraman bir astsubayımız ve bir uzman jandarma çavuşumuz şehit olmuş, bir jandarma astsubay ile iki uzman jandarma çavuş ve bir jandarma uzman onbaşı yaralanmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyonlara başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yüce milletimize taziye ve sabırlar diler, yaralılara da acil şifalar temenni ederiz.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Lice ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatılmasıyla ilgili olarak Diyarbakır Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
"Vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü, can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak maksadıyla, 25.07.2015 günü saat 22.30 sıralarında Lice ilçesi Kayacık mahallesi yol ayırımında teröristler tarafından yakılan araca müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında, teröristlerce bomba yüklü araç patlatılarak saldırıda bulunulmuştur. Menfur saldırı sonucunda 2 personelimiz şehit olmuş, 4 personelimiz yaralanmıştır. 
Hain saldırının faillerinin yakalanması için bölgede geniş çağlı operasyon başlatılmış olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

DİYARBAKIR'DA POLİS KARAKOLU'NA SİLAHLI SALDIRI
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan 10 Nisan Polis Merkezi Amirliği'ne uzun namlulu silahla ateş açıldı. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldırıda can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Açıklamada, " Saat 23.10 sıralarında 10 Nisan Polis Merkezi Amirliğine uzun namlulu silahla açılan ateşe güvenlik güçlerince anında karşılık verilmesi üzerine saldırganlar kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak saldırganların yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı" denildi. (İHA)

DİYARBAKIR'DA ÇÖP KONTEYNERİNDE BOMBA
Dicle ilçesindeki  patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Ele geçirilen 2 adet patlamamış, 20 adet patlamış boru tipi el yapımı bomba incelemeye alındı.
      
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde çöp konteynerinde meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.
      
Valilikten yapılan açıklamada, ilçe merkezinde akşam saatlerinde yüzleri maskeli bir grubun güvenlik güçlerine el yapımı bomba ve havai fişekli saldırıda bulunduğu, grubun yapılan müdahale sonucu dağıtıldığı belirtildi.
      
Çeşme Meydanı'ndaki çöp konteynerinde ise saat 00.50'de patlamanın meydan geldiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
      
"Olayda herhangi bir yaralanma meydana gelmedi. Çöp konteynerinin tamamen parçalandığı patlama alanında incelemelerini yapan bomba imha ekibi, çok sayıda metal parça tespit etti. Ayrıca, olaylarda kullanılan ve demir profil
 içerisine hazırlanmış 20  patlamış boru tipi el yapımı bomba ile 2 patlamamış
 boru tipi bomba, gerekli incelemeler için uzman ekip tarafından muhafaza altına alındı."
      
Patlama nedeniyle çevredeki bazı ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)