BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDiyarbakır'da Emniyet'e bombalı saldırı----

Diyarbakır'da Emniyet'e bombalı saldırı

Diyarbakır'da Emniyet'e bombalı saldırı
14 Ocak 2016 - 01:27 www.finansgundem.com

Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanına teröristlerce bombalı araçlar ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. 1'i bebek 4 kişi öldü, çok sayıda yaralı

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş PKK'lılar, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Şiddetli patlamada emniyet binası büyük hasar meydana gelirken, emniyetin yakınlarında bulunan 2 katlı müstakil bir ev çöktü. Bazıları enkaz altında kalan 39 kişinin yaralandığı saldırılardan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

1'İ BEBEK 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Eş zamanlı bombalı saldırılarda can kayıpları yaşanmaya başladı. Bomba yüklü araçla saldırı düzenlenen lojmanlarda meydana gelen enkazdan bir bebek ve bir kadın cesedi çıkarıldı. Saldırıda ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan iki kişi de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İlçede, saldırının ardından çıkan çatışmada ise 8 teröristin öldürüldüğü öğrenildi.

İlçede, bir taraftan kurtarma çalışmaları diğer taraftan ise operasyon sürüyor.



ÇATIŞMA YAKLAŞIK 40 DAKİKA SÜRDÜ

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde PKK'lı teröristler saat 23.45 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile yan tarafında bulunan emniyet lojmanlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Binanın lojman girişinin de bulunduğu arka kısmında bomba yüklü aracı infilak ettiren PKK'lılar ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. İlçede bulunan güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 40 dakika sürdü. 

DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Bombalı aracın şiddetli patlamasında emniyet binası, lojmanlarda büyük hasar meydana gelirken, hemen bitişiğinde bulunan 2 katlı müstakil bir ev de çöktü. Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 39 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırının ardından Çınar'a Diyarbakır'dan polis, asker, ambulanslar, AFAD ve UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri emniyet binası ve lojmandaki yangını söndürürken, yaralılar ambulanslarla Diyarbakır'daki Asker Hastanesi, Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırı nedeniyle kentteki hastanelerdeki doktorlar da acil olarak göreve çağrıldı.



LOJMANLARDA YANGIN ÇIKTI

Lojmanlara bomba yüklü araç, emniyet ve jandarmaya ise roketatar ve el yapımı bombalarla düzenlenen saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışma teröristlerin gecenin de karanlığından faydalanarak, kaçmasıyla sona erdi. Bomba yüklü aracın patlamasıyla da lojmanlarda ve karşısındaki bir müstakil evde göçük oluştu. Lojmanlarda yangın da çıktı.

Bir anda ilçeyi sarsan saldırı sonrasında olay yeri ambulanslar, itfaiyeler ve polis ekipleriyle doldu. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, önce çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ardından itfaiye ekipleri yaralıları göçük altından ve yangının çıktığı lojman binasından kurtarmak için çalışmaya başladı. Yaralılar taşındıkları olay yerindeki ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi ve Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanelere yaralı taşıyan ambulanslar daha sonra yeniden olay yerine geldi. Yakınları yaralanan vatandaşlar ise olay yerinde feryatlar ederek, fenalık geçirdi. 



YÜZLERCE EV VE İŞYERİNDE TAHRİBAT OLUŞTU


Tonlarla patlayıcı kullanılarak yapıldığı tahmin edilen saldırının etkileri ilçenin diğer bölgelerinde bile hissedildi. İlçede yüzlerce ev ve işyerinde de tahribat oluştu.

Kurtarma çalışmalarının sürdüğü ilçeye Diyarbakır'dan çok sayıda polis de sevk edildi.

JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA DA ATEŞ AÇILDI

Bu sırada PKK'lılar ilçe çıkışında bulunan Çınar Jandarma Komutanlığı'na da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)