BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDiyanet'ten vatandaşa akşam pazarına çıkın önerisi----

Diyanet'ten vatandaşa akşam pazarına çıkın önerisi

Diyanet'ten vatandaşa akşam pazarına çıkın önerisi
16 Şubat 2020 - 16:29 www.finansgundem.com

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımlandığı 'Aile' dergisinde yer alan 'Tasarruflu pazar alışverişi nasıl yapılır?' başlıklı yazıda, "Ucuza almak için akşam saatlerini bekleyin" tavsiyesinde bulunuldu.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 'Aile' dergisinde, pazar alışverişi konusunda pratik bilgilere yer verildi. 

Tasarruflu pazar alışverişi konusunda püf noktaları veren dergi, 'Tüm pazarı gezip fiyatları öğrenin',  'Ucuza almak için akşam saatlerini bekleyin', 'Kaliteli ve ucuza almak için de aynı pazarcıdan alışveriş yapın' gibi tavsiyelerde bulundu.

Yıllık 11 milyar bütçeli kurumun yayımladığı dergide yer alan pazar alışverişinin püf noktaları şöyle:

"Alışverişe çıkmadan önce mutlaka bir liste yapmalı ve listenize sadık kalmalısınız. Pazar alışverişinin altın kurallarından biri de tüm fiyatlara göz atmaktır. Eğer tüm pazar alanını gezip fiyatlara hâkim olursanız en uygun alışverişi yapmış olursunuz.

Akşama doğru ürünlerin fiyatı düşeceğinden akşam pazarını değerlendirebilir, daha az masrafla daha çok alışveriş yapabilirsiniz.

Aynı pazarcının tezgâhından düzenli olarak alışveriş yaptığınız takdirde pazarcı taze ve kaliteli ürünlerini seçip size uygun bir fiyata verecektir.

Ürünleri taşırken hem alışveriş yapmak hem de poşetlere hakim olmak oldukça güç olduğundan bir pazar arabası edinip çok daha konforlu bir alışveriş yapabilirsiniz.""

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu17 Şubat 2020 00:17

    işsizlik rakamları gerçeği yansıtmıyor. baksanıza diyanet bile işsiz kalmış pazar talimatlarını veriyor. pazarcılara arada fazladan ürün vermeleri konusunda da bir açıklama yapsanız eşantiyor birşeyler olsun mesela 1kg domates alana 1 muz hediye etmek sünnettir gibi :D 

  • Adalı Mehmet 16 Şubat 2020 22:18

    Yaşadığımız dini , siyasi , ekonomik, sosyal vel hasıl tüm yaşam alanlarında yaptığımız değerlendirmeleri siyasi fikirlerimize göre yaptığımız sürece kim iktidar kim muhalefet olursa olsun ülke olarak daha ilerileri gitme arzumuzu gerçekleştiremeyeceğimiz kesin.

  • gürel irfan16 Şubat 2020 22:06

    Yerinizde olsam önce haberin doğruluğunu teyit eder sonra yorum yazardım zira dinimiz bilmediğini şeyin peşine düşme der

  • misafir16 Şubat 2020 22:33

    Haberin doğruluğunu diyanetin aile dergisini oku der yazar

  • Hüseyin G..16 Şubat 2020 21:22

    Burası pazar yerine dönmüş kötülerin de satıldığı iyilerin de, kim ne almak isterse onu alsın nasibine.. illa edep illa edep..

  • Akdoğannuh16 Şubat 2020 20:28

    Bu ülkede uzun süreli iktidar olanlar ile uzun süredir siyasi fikirlerini iktidar yapamayanların olayları doğruluk gerçeklik ve hak olduğu şekliyle tartışamadığı ve her olayda siyasi fikirlerini haklı çıkarmak için eylem yaptıkları gerçeği ortadan kalkmayacak.. Pazarlar her kesimin her saat alışveriş yapabildikleri yerlerdir. Gelir durumuna göre ayrım yapan zatı muhterem sanırım kendini çok zengin hissediyor ama kalbi biraz fakir anlaşılan diğer insanları aşağılar ifadeler yazmış bari edebin yok terbiyesizlik yapma.

  • Vatandaş16 Şubat 2020 20:07

    Doğal gaz ve elektirik faturası içinde tavsiyesi varmı diyanetin.

  • Mithat Atlı 16 Şubat 2020 19:22

    Maaşallah akşam pazar yapmanın çürük çarık almak olduğu temiz yerine pislerin kaldığı fiyatı az olanın kötü olduğu bu nedenle çoğa tercih edilemeyeceği gibi nice kibirli fikirler varmış bu hangi Müslümanlıkta bahsediliyor acaba biz gayri müslimin herhalde anlayamamışız Müslümanlığı..

  • Erol g.16 Şubat 2020 19:13

    PAZARYERLERİNDE AKŞAM SAATLERİNDE ELLENE ELLENE HIŞIRLAŞMIS HAVA SICAKSA SICAKTAN SÜNMÜŞ SASIMIŞ ÜRÜNLER SATILIR YÜKSEK GELİRLİ ZENGİN İNSANLAR SABAH SAATLERİNDE PAZARA GİTMELİ ortadirek olanlara öğle saatlerinde gitmeli yoksul DÜŞÜK GELİRLİ olanlar AKŞAM SAATLERİNDE gitmeli MARKETLERDEN ALIŞVERİŞLERİNDE İNDİRİM GÜNLERINİ TAKİP ETMELI

  • Hakan Ak17 Şubat 2020 18:42

    İroni yapma kardeşim, bu millet anlamaz ve size söver. :)

  • Mehmet Özgen 16 Şubat 2020 20:31

    Sağolun tavsiyenizi almayalım bu fikri gidip hayvan pazarlarında satın..

  • G..Erol’a 16 Şubat 2020 20:22

    Maaşallah kimin hangi saatte gideceğini belirlemişsin tamam anladık hep akşamları pazardan alışveriş yaptığını bu kadar söylenip kompleks yapma..

  • Erol g.16 Şubat 2020 18:23

    DİNİMİZ TEMİZ VE GÜZEL OLANLARI TÜKETİN FİYATI UCUZ DİYE ÇOĞU AZA TERCİH ETMEYİN DİYOR EN TAZE/TEMİZ/GÜZEL ÜRÜN SABAH SAATLERINDE TEZGAHTA OLUR AKŞAM SAATLERİNDE ÇÜRÜK ÇARIK BAYAT BOZUK KIRIK SEÇİLMİŞ ÜRÜNLER ELBETTE DAHA UCUZA SATILIR/ALINIR Güzelini/tazesini/kalitelisi itercih eden SABAH SAATLERİNDE alış veriş yapsın

  • Ahmet G16 Şubat 2020 19:00

    Anlaşılan uzun süredir pazara gitmiyorsunuz nedenle içinizdeki yazmak istediğinizi yazdınız yada uzun süredir hep akşamları gidip çürük çarıkları almak zorunda kaldınız. Ben işlerim nedeni ile İstanbul’da bir çok zaman iş çıkışı ve marketlerden daha taze olması hasebiyle pazardan alırım hiçte dediğiniz gibi bir kaç tezgah dışında çürük çarığa denk gelmedim çürük varsa da belirtiyorlar fiyatlarını bariz belli .. Haberde akşam gidip çürük çarık alın demiyor siz öyle yamamak istiyorsunuz pazarcıların kuralıdır her zaman sabah aynı kalite ürünü 4 derler akşam 2.5 olur bu kesindir sürekli giderim size de tavsiye ederim. Sancaktepe merkez pazarı Kartal cevizli Maltepe merkez küçük yalı daha bir çok örnek verebilirim. Bence algılamak istediğinizi gerçekleri deneyimlemeden genele yutturmaya çalışmayın lütfen.

  • Nereli 16 Şubat 2020 18:03

    Akşam pazarının ekonomik bir alışveriş sisitemi olduğu hele İstanbul da yaşayanlar için her zaman bilinen bir gerçek. Burada sıkıntılı olan yapılan tavsiyeden çok haberi yapan kişinin oluşturmak istediği zihinsel algı. Pazardan akşam alışveriş yapmak ikinci sınıf vatandaşların işi değildir aile ekonomisini düşünen herkes isterse ülkesi dünyada ilk üç ekonomi arasında yer alsın yine yapılabilecek en muhtemel davranışlardan birisidir akşam pazarı yapmak. Kendileri lüks markaları yok paraya almak için outletlere gidince ekonomi olarak adlandıran zevatların bu haberleri yapması veya yapılan haberi alkışlaması biraz komik oluyor. Bu haberi yapan zihinsel algının temelinde sıkıntı var her zaman vardı anlaşılan bundan sonra da olacak..

  • Salak16 Şubat 2020 17:08

    Ne günlere kaldık yarabbi.Milletin aklıyla dalga geçin siz.

  • Avz16 Şubat 2020 16:56

    Siz önce Kızılay yapılan Alavere-dalavere bağışla ilgili fetva verin.