BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDisney’den milyar dolarlık Örümcek Adam hamlesi----

Disney’den milyar dolarlık Örümcek Adam hamlesi

Disney’den milyar dolarlık Örümcek Adam hamlesi
12 Ekim 2019 - 14:43 www.finansgundem.com

Sinema tarihinde bir karakter için yapılmış en büyük satın alma teklifi Disney tarafından Örümcek Adam için geliyor. Dev holding 5 milyar doları gözden çıkarmış durumda.

Süper kahraman dünyasının en beğenilen kahramanlarından Örümcek Adam son dönemde önemli tartışmaların gündemindeydi. Marvel stüdyolarının finansal sıkıntı çektiği dönemlerde yayın haklarını Sony’ye satması bu tartışmaların kaynağıydı.

Sony uzun süre kendi filmlerinde Örümcek Adam karakterini kullandı ancak Marvel kendi sinematik evrenini oluşturmaya başladığında işin rengi değişti. Özellikle hayranların da baskısıyla Marvel evreninde Örümcek Adam’ın eksikliği hissedilmeye başladı. (Bu arada filmlerden daha fazla gelir elde eden hediyelik eşya lisansı 2011 yılında Marvel’a tekrar satılmıştı.)

Bünyesindeki Marvel stüdyolarının film evrenine Örümcek Adam’ı dahil edebilmek için Disney kolları sıvadı ve Sony ile masaya oturdu. O dönem yüzde 5 hasılat payı ile Örümcek Adam karakteri Marvel evrenine dahil edildi.

Ayrıca Bkz."Samsung internet tarayıcısı yeni özellikler kazandı"Bağımsız filmlerin milyar dolarlık hasılat barajını aşması ve diğer filmlerde de Örümcek Adam entegrasyonunun beğeni toplaması Disney’in iştahını kabarttı. Geçtiğimiz aylarda Disney; Sony ile yüzde 50 paylaşımlı bir iş birliği yapmaya çalıştı ancak Sony bunu kabul etmedi. Son olarak iki hafta önce yeni filmde hasılatın yüzde 25’ini alma ve bütçenin yüzde 25’ini karşılama şartlarıyla Disney anlaşmaya razı oldu.

Tam Boyutta Gör

Örümcek Adam’ın giderek daha büyük hasılat getiren bir seri olmaya başlaması Disney’i farklı planlara itiyor gibi. Sektörden gelen bilgilere göre Disney, Örümcek Adam karakterinin yayın haklarını yaklaşık 4-5 milyar dolar arası bir bedelle satın almayı planlıyor.

Sony geçmiş dönemde Marvel stüdyolarını ve Lucasfilm stüdyolarını 4 milyar dolar civarında bedellerle satın almıştı ancak tek bir karakter için bu denli büyük bir meblağı ortaya koyması çılgınlık olarak nitelendiriliyor. Zira en yüksek hasılatı elde eden Spider-Man: Far From Home filmine bakacak olursak; Disney’in bu filmden elde ettiği gelir 400-500 milyon dolar civarında. Örümcek Adam karakterine harcanacak olan bedelin en erken 15-20 yılda karşılanabileceği ifade ediliyor.

Diğer taraftan Disney’in yeni içerik servisi Disney+ tarafında bazı planlarının olabileceği konuşuluyor. Yayın haklarını tamamen satın alarak Sony ile sürekli bir anlaşma yapma zorunluluğu da ortadan kalkmış olacak.

Sony cephesinde ise Örümcek Adam’ın önemi çok büyük ve satılmaması gerektiği ifade ediliyor. Bununla birlikte Sony film bölümü uzun zamandır beklentilerin altında bir performans sergiliyor ve bir dönem bölümü tamamen satma planları da gündeme gelmişti. Bu bakımdan Örümcek Adam karakterinin el değiştirmesi sürpriz olmaz. (donanımhaber)

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gacha naz yt16 Şubat 2020 11:30

    bence satılmasın disneye ya disney filmlerinde hep şarkı felan var sonra film çok kötü olur hiç bişeye benzemez  en sevdiğim karakter satılıyo yaaaa ağlamak istiyorum 

  • Sony sever14 Ekim 2019 05:28

    Sony olmasa spiderman olmazdı. Bu karakter sony sayesinde var oldu. Eğer satılırsa beș para etmez. Koskoca sony böyle bu hata yapmaz umarım.

  • Belirtmek Istemiyorum13 Ekim 2019 13:04

    Ya en sevdiğim süper karekteri bebe şirketine mi sattınız cidden mi En sevdiğim karakter 7 yaşımdan beri hayranı olduğum karekter bu sirketin elinde mi şimdi

  • Mantıklı13 Ekim 2019 15:57

    bu çok uzun zamandan beri var olan bir gerçek ve inşallah disneye satmazlar

  • Deren mert 13 Ekim 2019 11:56

    İyi bir filmdi ve devamı beklerim