BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDisney, Netflix benzeri bir modele geçmeye hazırlanıyor----

Disney, Netflix benzeri bir modele geçmeye hazırlanıyor

Disney, Netflix benzeri bir modele geçmeye hazırlanıyor
13 Ekim 2020 - 12:16 www.finansgundem.com

Kovid sürecinde tema parkları kapalı kalan ve hasılat beklediği filmleri vizyona giremeyen Disney çareyi Netflix benzeri platformunda buldu. Şirketin Disney+'ı yeniden yapılandıracağını açıklamasıyla hisselerinde de ani bir yükseliş yakaladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Walt Disney pazartesi günü medya ve eğlence işletmelerinde çevirim içi film ve dizi izleme platformlarına ağırlık verme stratejisiyle organizasyonunu biçimlendireceğini açıkladı. Şirket hisseleri açıklamanın ardından vadeli piyasalarda hızla yükseldi.

Şirket açıklamasından dakikalar sonra Disney CEO’su Bob Chapek CNBC’ye verdiği röportajda, “Doğrudan tüketiciye ulaşan bir şirket olma hamlemizi hızlandırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeniden yapılanma kapsamında, içerik oluşturma birimi farklı gruplar halinde yönetilecek. Stüdyolar, genel eğlence ve spor gruplarına şu anki liderleri başkanlık edecek. Buna karşın “medya ve eğlence dağıtımı” grubuna Walt Disney’in Eski Tüketici Ürünleri, Oyunlar ve Yayıncılık Birimi Başkanı Kareem Daniel liderlik edecek ve söz konusu grup içeriklerin para kazandırabilir hale gelmesinden sorumlu olacak. Grup liderleri direkt olarak Chapek’e sorumlu olacak.

Kasım 2019’daki kuruluşundan bu yana 60 milyon aboneye ulaşan Disney’in çevirim içi video ve dizi izleme platformu Disney+ korona virüs pandemisiyle birlikte içerik yayınlama konusunda daha agresif bir bakış açısı izlemeye başladı. Şirket “Mulan” ve “Hamilton” gibi filmleri ABD sinemalarında vizyona sokmak yerine internet platformunu tercih etti. Geçtiğimiz hafta Disney, Pixar’ın yeni animasyon filmi “Soul”un prömiyerini 25 Aralık tarihinde Disney+ ortamında yapacağını açıkladı.

Chapek gidişatın Disney+ gibi servisler yönünde olduğunu belirterek 10 Aralık’taki yatırımcı günlerinde yeniden yapılanma ve işletme çıkarları konusunda daha detaylı bilgi sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

“Kovid’in bizi bu değişime zorladığını düşünmüyorum. Bu bizim dönüşüm sürecimizi hızlandırdı” ifadelerini kullanan Chapek şirketin yeni hamlelerinin işten çıkarmalara yol açıp açmadığı konusunda belirsiz bir tavır aldı. Disney bu ayın başında 28 bin çalışanını işten çıkardı ve bu çalışanların büyük çoğunluğunu yarı zamanlı tema park çalışanları oluşturuyordu.

Disney hisseleri açıklamaların ardından vadeli piyasalarda %4 oranında yükseldi. Şirketin hisseleri korona virüsün ABD’deki işletmelerini vurmasıyla birlikte yıl boyunca %13,6 oranında değer kaybetti. Aynı süreçte S&P 500 Endeksi %9,2 oranında yükseliş gösterdi.

Wells Fargo Menkul Kıymetler Analisti Steven Cahall konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Disney hisselerinin tümüyle direkt müşteri odaklı stratejisini arttırmasına karşı pozitif eğilimimiz var. Fakat sürdürülebilir bir kazanç sürükleme potansiyeli göz önüne alındığında 10 Aralık tarihindeki ayrıntıları bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Cahall’ın Disney hisselerine ilişkin ağırlık değerlendirmesi ve fiyat hedefi 136 dolar seviyesinde.

Disney’in hamlesi korona virüs nedeniyle milyonlarca Amerikalının evine kapanmak zorunda kaldığı ve Apple, Netflix, AT&T, Comcast ve Amazon gibi rakiplerinin dizi ve video izleme platformlarına iki katına çıkardığı sırada geldi.

Walt Disney 28 bin kişiyi işten çıkaracak

 

İngiltere'de işsizlik beklentilerin üzerinde

 

Microsoft: Büyük çaplı siber saldırılar engellendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)